Yalancı okur
Çoğu insan kitap okur ama az insan konuşabiliyor. İnsanlar kitap okumayı sadece “okumak” olarak algıladığı için, karşısındaki insan ile konuşacak konu bulamıyor. Kitap okumak sayı ile önem kazanmaz. Bu gönderiyi okuyanların düşüncelerini paylaşmalarını çok isterdim. Ama çoğu insan sadece beğenip geçecek. Her şeyde olduğu gibi…
İnsan zaten konuşmadığı, paylaşamadığı, anlaşılamadığı için kitapları dost edinir.
Yorumunuz için teşekkür ederim 🌸
Her cümlenize yürekten katılıyorum,burda alıntıları bile otomatik beğenip takipçi derdinde olan o kadar çokki,kitap okumak sayıyla değil o kitabı anlayarak,derinine inerek okursak bir anlamı olur.
Değerini kitapla değil takipçi toplama ile belirleyenler konuşamadığında kendini belli ediyor. Değerli yorumunuz beni mutlu etti, teşekkür ederim 🌸
1 yanıtı göster
Konuşunca, çoğu insan sizi dinlemiyor, sıranın kendisine gelmesini bekliyor. Karşınızda sizi gerçekten anlayacak iyi bir dinleyici yoksa, kendi kendinize konuşmuş olursunuz. Ki bu da sizi gülünç duruma düşürür. Biz karşılıklı oturup konuşabiliyoruz ve birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Biz, Mehmet ile Baran. :))
Mehmet ile Baran şanslısınız. Ya “Yağmur” ne yapsın ? :)) yorumunuz için teşekkür ederim 🌸
Beğenip gececektim ama okumaya karar verdim. Bu yüzden yorum için hazırlıksız yakalandım. " katılıyorum, aynı fikirdeyim " yorumu bırakayım
Bu yorum görüntülenemiyor
Okuyabilen, konuşabilen değildir çoğu zaman; susabilendir. Susça bilen pek yoktur, rağbet de görmez bu yüzden. Susamak lazım susça'ya... İşte o zaman heceler gör bak nasıl da dönüşüyor kitaba. Susalım mı ?
Yanıtınız için teşekkür ederim. Yarın radyo yayınım var bu konuyu orada da anlatacağım ve yanıtınızı okuyacağım. 🌸
1 yanıtı göster