İzzetbegoviç’in Ruhani Yolculuğu”
2025 3. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2025 00:00
Aliya İzzetbegoviç’in bu kitabı, sadece bir akademik çalışma değil, aynı zamanda ruhani bir yolculuk gibi. Elime aldığımda, İslam’a dair klasik anlatımlardan farklı bir ses duyacağımı hissettim ve yanılmadım. Kitap, bana hem geçmişi hem geleceği düşündüren, bazen de kalbimi hafifçe titreten bir deneyim sundu. Yazar, İslam’ın çağdaş meselelerle nasıl yüzleştiğini, yeniden doğuşun sancılarını ve umutlarını sade ama etkili bir dille anlatıyor. Okurken bazen sanki kendimle, bazen dünyayla konuşuyormuşum gibi hissettim. Zor meseleler ağır gelmiyor, aksine içtenlik ve açıklıkla ele alınıyor. Kitap, teoriden çok pratik yaşamı, inancı ve insanlığı konuşuyor. Bazen durup düşündüm: “Acaba bu mesajlar günümüzde nasıl yankı buluyor?” diye. Bu yüzden yalnızca tarih ya da din kitabı değil, çağımızın sesi gibi geldi bana. Özetle, İslam: Yeniden Doğuşun Meseleleri, benim için bilgiyle dolu ama aynı zamanda içsel bir yolculuk oldu. İslam’a farklı bir pencereden bakmak isteyenler için kesinlikle tavsiye ederim. Sedef Merve İslami Yeniden Doğuşun Sorunları Aliya İzzetbegoviç
İslami Yeniden Doğuşun SorunlarıAliya İzzetbegoviç · Fide Yayınları · 20171,570 okunma