2025 21. kitabı
Kitabın sonundaki son sözden öğreniyoruz ki kitaptaki olayların bir kısmı yazarın çocukluğuna ait anılar. Okuyacaklar için ip ucu vermek, kitabın büyüsünü bozmak isyemiyorum. Bu yüzden tek söyleyebileceğim kitap bazı konularda fikrimi, bakış açımı değiştirdi. İnsanları çok kolay yargıladığımızı farkettirdi . Kitap nasıldı? Harikaydı. Çok aşk hikayeleri okumayı sevmeyen beni bile tuttu satırlar. Oldukça sürükleyici ve de etkileyiciydi. Bazı satırlarda sarsıldım hatta gözlerim doldu. Bu kısımdan sonrasında Spoiler var. Süprizi kaçırmak istemeyenler okumasın. Kitabı okuyunca aklıma gelen ilk soru "Bu gerçekten sevgi mi?" oldu. Kitaptaki anafikir bunu yaşamayan bilemez tarzında. Evet doğru bilemiyorsun. Fakat karakterleri öyle güzel işlemiş ki yazar onları az da olsa anlıyorsun ve üzülüyorsun. Biliyoruz ki bu çıkmazı yaşayan o kadar çok kadın var ki. Ve kızının da bu olayları yaşabilecek olma ihtimali aklına geliyor... Keşke kitapta +18 satırlar bu derece olmasaydı . Böylece gençlere örnek olsun diye bu kitap okutulabilirdi. Kitap gereçketen bir yaşam dersi gibiydi. Bunu yaşayan herkesin Lily gibi sınırlarını tekrar keşfetmesini ve aydınlığa erebilmesini diliyorum. Ama maalesef bu romanlardaki kadar kolay değil.
Bizimle Başladı Bizimle BittiColleen Hoover · Epsilon Yayınevi · 20248,5bin okunma