2025 18. kitabı
#pandadiyorki Sakin Sokak//Kitap Yorumu Tuğçe kendine yeni bir yuva arayışındaydı. Bir emlakçıdan içeri girdi. Sırtlan Emin karşıladı onu. Sayfalar ilerledikçe bu lakabı ne kadar hak ettiğini sizde göreceksiniz tabii. Birlikte Emin'in göstereceği eve doğru yola çıktılar. "Sakin Sokak" ta idi ev. Daha sonra hikayesine ortak olacağımız küçük Tayfun'un da dediği gibi, siz noktasız düşünün. Hafiften histeriye yakın insanlarin yuvası burası. (Hatta inanır mısınız bir tanesi o çizginin üzerinde tepiniyor.) Fakat Tuğçe bunu henüz bilmiyor. Evin fiyatı uygun gelince tutuveriyor düşünmeden. Sonra bizde düşüyoruz peşine. 7 ayrı komşu, 3 farklı apartman. Dışarıdan normal görünen hayatlar. Bu mahallede açılan her kapının ardında bambaşka bir dram gizli. Herkes yaralı, herkes hayattan alacaklı. Tuğçe. Çocukken yaşadığı bir travma sonucu ki bunu kitabin sonunda öğreniyor olucaz, oldukça özgüvensiz, insan ilişkilerinde zayıf, antidepresan kullanan genç bir kız. Selen küçükken ailesi tarafından yatılı okula gönderilmiş, istenmeyen, sevgisiz büyümüş bir çocuk. Şuan çocukluk yaralarını uyarıcı maddelerle kapatmaya çalışıyor. Harun. Varlık içinde bir aileden gelen fakat bir sebepten onları terk edip Sakin Sokağa taşınmış bir genç. Zamanının neredeyse tamamını puzzle yaparak geçiriyor. Sultan. Çalıştığı genelevden kaçıp soluğu Sakin Sokakta almış. Kızı Kıymet ve torunu Tayfun ile birlikte yaşıyor. Kıymet. Annesi Sultan tarafından para karşılığı satılan, elfler kadar güzel tasvir edilmiş fakat kadersiz bir kadın. Tayfun. Annesinin başına gelen her şeyin farkında olan ve tek istediği normal bir yuva olan 9 yaşında bir çocuk. Kadife Hanım. Çocuğunu kaybetmesiyle akıl sağlığını da kaybetmiş, durup durup camdan dışarı eşyalar fırlatan ve kendisini uzaylıların kaçıracağına yeminler eden, hatta sorsanız ay başkanı ile toplantılara katılan kendi halinde bir kadın. Bu birbirinden alakasız karakterlerin nasıl birbirlerinin hayatına ortak olduklarını hayal edebiliyor musunuz ? O zaman yürüyün Sakin Sokağa gidiyoruz. Hikayenin parçalı bir ilerleyişi var. Sürekli başka bir mahalle sakininin (lafın gelişi) hayatına ortak oluyoruz. Bu sizi akıştan koparmak yerine merakla sayfaları çevirmenize sebep oluyor. Çünkü ortam çok hareketli. Herkes çok garip olunca yaşananlarda aynı oranda tuhaflaşıyor tabii. Bir sonraki sayfada başınıza ne geleceğini kestirme imkanınız yok. Buda çok keyifli bir okuma sağlıyor. Hatta bir ara gerçek ve hayal bile iç içe geçiyor. Bu kısımların okuma zevki ve yarattığı heyecan bambaşkaydı. Sadece biraz karakterlere bağlanmakta sıkıntı yaşadım. İlişkilerin hızından mı yoksa herkesin aynı anda kendi dramlarını yaşıyor olmalarından mı bilinmez. Zaten Sultan ve Emin evrende en nefret ettigim iki karakter olabilir artık. Kartlarını açık oynayan karakterler bunlar o yüzden nefret etmekten başka seçeneğiniz de kalmıyor zaten. Doğan ve Timur biraz daha yan karakter olmalarına rağmen var oldukları anlarda kalbimi fethetti.Kıymet ve Tayfunun ayrıca Selen ve Harun'un sonları çok çok içime sindi. Tuğçe'nin sonu için buruk bir kabulleniş diyebilirim. Emin ve Sultan'a ohhhh oldu. Kadife Hanım'a ise yazık oldu. Fakat bu kadar garip karakterler için bu kadar garip sonlar çok normaldi belkide kim bilir. Ben artık sıramı size devrediyorum. Kemerleri bağlayın Sakin Sokağa gidiyoruz ️
Sakin SokakGülçin Ada Karaca · Mythos Yayınları · 202466 okunma