·400 syf.····Okunma: 11 Haziran 2025 13:24 Hepinize merhaba, karşınızda sadece bir canavar. Açık konuşacağım bu kitaba başlarken pek bir beklentim yoktu, zaten kitap hakkında pek bir şey de bilmiyordum, bodozlama daldım yani. Başı biraz boş geldi, ama sonra beni şaşırttı yani kitap biraz sonlara doğru kızışıyor. Çok kısa konusundan bahsedeyim.
Joan Chang Hunt İngiltere'de anne tarafı ailesi ile yaşamaktadır. Joan'ın babası çinli, annesi ingilizdir. Yani Joan bir melez ve babasına daha çok benzemektedir (bu durum onun canavar olduğunu anlamamalarını sağlar) Annesi Joan daha bebekken ölür, babası ise olaylar yaşanırken arkadaşları ile birlikte çinde tatildedir. Joan tarihi bir müzede çalışmaktadır ve onunla birlikte çalışan, oldukça yakışıklı Nick ona çıkma teklifi etmiştir. Joan harika bir yaz geçiriyordur. Fakat Joan onda daha önce hiç olmayan bir şey yaşar. Birinin ensesine dokunur ve ondan zaman -ömür- çalar. Çünkü o bir canavardır. Fakat o bunu bilmemektedir ve ailesinin de bir canavar olduğunu öğrenir. Joan insanlardan ömür almanın yanlış ve zalim bir şey olduğunu düşünmektedir. Fakat bir kahraman vardır ki. O kahraman Canavarları avlamaktadır. Canavar aileleri. Ve bu kahraman Joan'ın kuzeni Ruth dışında ailesinden herkesi öldürür. Joan ailesini zaman çizgisiyle oynayarak onları geri getirmeli, kahramanı durdurmalıdır. Bunu yapmak için de Hunt ailesinin dümanı olan Oliver ailesinin - olanlar da canavar- oğlu ile işbirliği yapmak zorunda kalır.
Evet buradan sonrası spoiler olabilir. Açıkçası ben biraz arada kaldım şimdi Joan'ın ailesi öldü, öldürüldü kahraman tarafından. Ama canavarlar insanlar tarafından zaman çalıyorlar. Ya ömrü alınan ben veya benim sevdiğim bir insan olsa... Yada ailesi öldürülen ben olsaydım. İki taraf da çok kötü kendi tarafımı seçemiyorum. Biraz Joan'dan bahsedeyim. Joan; çok kuralcı bu durum bazen çok sinir bozucu oldu. Ama ben Joan'ı daha ilerleyen sayfalarda sevdim. Asla pes etmeyen, karşılaştıkları her soruna çözüm bulmaya çalışan biri. Ama nedeni bilinmez -şüpheli- ben Nick'i daha çok sevdim ve sonda ona çok üzüldüm. Çünkü Nick zorla kahraman yapıldı, bir canavar tarafından. Ve ailesi tekrar tekrar ve tekrar öldürülerek. Ve Nick'in amacı tüm canavar ailelerini öldürmek. Ama Nick Joan'ın zaman çaldığını bilmesine rağmen onu öldürmez (öldüremez). İyyy birde Aaron Oliver var. Yani ben bu karakteri hiç sevemedim, birde internette Joan'la onu shipliyorlar. Çok egoist, ailemde ailem. Oliver ailesi zengin varlıklı ve canavar aileleri arasında saygınlardan. Ay bide Ruth var açıkçası kitapdaki favorim sayılabilir. Her şeyi dalgaya vuran, zeki ve Aaron'a hep kafa tutuyor. Kitabı okurken kavga sahnelerinde bir keyif aldım anlatamam. Neyse biraz uzattım.
Benim için ortalama bir kitabdı. Ama yinede ikincisini alacağım.