2025 4. kitabı
"Yüz Yüze", yalnızca cinayetlerin değil, insanın kendiyle yaptığı suskun yüzleşmelerin romanı… Yeşim Yörük, dört farklı öyküyle bizi sadece birer suçun izini sürmeye değil, karakterlerin iç dünyasında dolaşmaya davet ediyor. Her hikâyede başka bir gerilim, başka bir yara ve bambaşka bir ses var. Başkomiser Enver ve yardımcısı Tarık'ın dosyalarında, sadece suçluyu değil, insanın vicdanını da arıyoruz. Gotik bir atmosferde geçen bir öykü, karanlık yanlarımızla tanıştırıyor bizi. Bir diğerinde ise yüksek tempolu bir gerilimle nefesimiz kesiliyor. Ve en çarpıcısı, son öykü: İkiz kardeşler Leyla ve Hülya’nın yıllar süren sessizliği, bir cinayetle değil, bir geçmişle bozuluyor. Leyla, başarılı bir gazeteci olarak çıktığı yolda, kardeşi Hülya'nın beş cinayetin faili olduğunu adım adım keşfederken, aslında kendi içindeki en büyük sessizliği duymaya başlıyor. Bu sadece bir haber değil, bir kadının ailesiyle, çocukluğuyla ve en çok da kendisiyle yüzleşmesi. Yeşim Yörük, sade ama güçlü anlatımıyla, polisiye türünün sınırlarını aşarak insan ruhuna dokunuyor. “Yüz Yüze” yüzleşmekten korkmayanlar için… Sessiz kalmış sorulara cesur cevaplar arayanlar için… @yesimyoruk_ kaleminden @herdemkitapyayin dan çıkan @gldn_okuyor ile okuduğum #yüzyüze Zihindeki bir yılan, çalıların arasındaki iki gerçek yılandan daha korkunç olabilir. #kitapönerileri #YeşimYörük #PolisiyeRoman #TürkEdebiyatı #KitapÖnerisi #KitapYorumu #GerilimRomanı #PsikolojikGerilim #KitapTavsiyesi #Okudumbitti #KitaplarlaYüzYüze #Edebiyat #dedektifdergi #güldeninkitaplığı #birtakımcinayetler
Yüz YüzeYeşim Yörük · Herdem Kitap · 202551 okunma
Çok teşekkür ederim. Severek okumanıza çok sevindim 🙏