Martin Mystere (Atlantis) çizgi romanının ülkemizde Lal kitaptan Kasım 2022'de çıkan 214 sayı numaralı macerası. Orijinali, 2021 yılı Kasım ayında İtalya'da Sergio Bonelli Editore tarafından "Tutta la verita" ismiyle Martin Mystere' aylık serisinin 381. sayısı olarak basılmış. Hikayesi Alessandro Mainardi tarafından yazılan maceranın çizimAlfredo Orlandi tarafından yapılmış. Çeviri her zamanki gibi Zeynep Ece 'ye ait...
Konusu
Martin Mystere ve Java, 380.sayıda başlayan hikayenin devamında, Şair Thomas'ın gizemini çözmek ve bazı gizemli soruların peşine düşmek için İskoçya'ya giderler. Ancak burada, bilgi vermeye pek de istekli olmayan ketum bir ortamla karşılaşırlar. Araştırmalarının çıkmaza girmesi, onları İskoçya bozkırlarından Everglades bataklıklarına kadar uzanan tehlikeli bir hazine avının içine sürükler.
* Sayı, Martin Mystere serisinin alameti farikası olan gizem, arkeoloji, antik sırların peşine düşme ve paranormal olaylara değinme gibi unsurları başarıyla barındırıyor. Bu, serinin hayranları için tanıdık ve keyifli bir okuma deneyimi sunuyor.
* "Aziz Thomas" karakterinin gizemli ölümü, hikayenin merkezindeki en büyük çekiciliklerden biri. Onun bildiği gerçeklerin peşine düşülmesi, klasik dedektiflik ve gizem türünün unsurlarını başarılı bir şekilde kullanıyor.
* Bazı okuyucular için, "Tutta la verità" başlığı, hikayenin sonunda tüm soruların eksiksiz bir şekilde yanıtlanacağını vaat edebilir. Ancak, gizemin tam olarak tatmin edici bir şekilde çözülmediğini veya bazı soruların havada kaldığını ifade etmek gerek.
Genel olarak, Martin Mystere'in 381. sayısı "Tutta la verità", serinin hayranları için keyifli bir macera sunuyor. Klasik Martin Mystere öğelerini barındırması ve karakterlerin kişisel motivasyonlarının hikayeye entegre edilmesi olumlu yönleri. Ancak, ana gizemin çözümü konusunda bazı okuyucular için tam tatmin sağlayamayabileceği ve senaryo işleyişindeki bazı detayların beklentilerin altında kalabileceği dikkate alınmalıdır.