2025 72. kitabı
Orjinal kurgusuyla ve sihirli evreniyle beni kendisine bağlayan bu güzelliğin yorumu ile geldim Başlangıçta bir 100 sayfa kadar yavaş ilerledi ama ondan sonra bir açıldı tam açıldı Meraktan elimden bırakamadım. Ada atmosferi, sihir sistemi, gizemi, ilginç karakterleri, gösteri dünyası, ışıltılı mücevherleri ve zamanda yolculuk temasıyla okuyan herkesi büyüleyecek bir kitap 15 yaş üstü okuyabilir, sakıncalı bir içerik yoktu. Fantastik aşk severlere güzel bir alternatif . Biraz da konusundan bahsedeyim. Hikayemiz Charmant adında bir adada geçiyor. Bu adadaki bazı ailelerin kendilerine özgü belli bir sihirleri var. İçlerinden iki tanesi düşman aileler. Bunlardan biri Revelle ailesi; adanın gösteri dünyasını elinde tutuyorlar, onlara kendi isteğinizle bir mücevher verdiğinizde sizi istedikleri gibi büyüleyebiliyorlar. Fakat ne kadar ışıltılı bir hayat sürselerde bazı sebeplerden ötürü fakirleşmeye başladılar. Onları fakirleştirmeye zorlayan diğer aile Chronos ailesi; onların sihri zamanda yolculuk yapabilmeleri aynı zamanda adanın belediye başkanlığını da yapıyorlar ve asla kaybetmiyorlar çünkü böyle bir ihtimalde zamanda geriye gidip istedikleri gibi gelecekle oynayabiliyorlar ve tabiki de zenginlik içinde yaşıyorlar. . Büyük Çadır gösterisinin yıldız ismi Luxe Revelle, ailesini bu zorluktan kurtarmak için bir plan yapar. İçinde yalnızca dayısının bildiği başka bir sihir gücü daha taşıyordur ve bunun sayesinde de Chronos ailesinin büyük oğlu Dewey’i büyüleyecek ve ona istediklerini yaptıracaktır ama gelin görünki yanlış kişiyi büyülemiştir. Anakara’dan adaya iki arkadaşıyla birlikte gelen Jamison yetimhanede büyümüş fakir bir genç adamdır. Tek isteği ailesini bulmaktır ve bu ada onda tanıdık bir his uyandırır. Daha ilk günden Luxe’ün gösterisinde ona hayran kalır ve yanlışlıkla büyülenir. Luxe yaptığı hatayı anında düzeltmeye çalışsa da Jamison’dan kurtulamaz. Ailesini kurtarmak için Dewey ile bir anlaşma yapar ve onun kraliçesi olmaya karar verir ama Jamison’ı da unutamaz. Buradan sonrası geçmişin kirli sırları, geleceğin belirsizliği, tuzaklar, yalanlar, ihanet, kaos derken soluksuz bir final sizleri bekliyor
RevelleLyssa Mia Smith · GO! Kitap · 202558 okunma