"Allah bozmasın," değil "Allah mutluluklarını daim etsin." "Allah kaza bela vermesin," değil "Allah sağlıcakla ulaştırsın." "Allah sabır versin," değil "Allah afiyet ve kolaylık versin."
Sayfa 197 - Hayykitap·Kitabı okudu
Alıntı
·1 alıntı·
Dilin Güzelliği, Duanın ve Kalbin Güzelliğidir: Dilin güzelleşirse, duan ve kalbin de güzelleşir. Kelimeler, ruhun aynasıdır; ne söylersen, kalbin oradan yansır. Olumsuzluklarla değil, umutla dua edelim. Çünkü umut, karanlıkta bile yol gösteren bir ışıktır. Dua ederken, güzel sözlerle hem kendimizi hem etrafımızı iyileştirelim. Günlük Hayatta Doğru Bildiğimiz Yanlışlar ⤵️ (Sıkça kullanırız ama değiştirmek gerek) ❌ "Allah beterinden saklasın" ✅ Allah her daim hayırlarla, kolaylıkla karşılaştırsın. ❌ "İnşallah unutmam" ✅ İnşallah hatırlayıp hakkıyla yerine getiririm. ❌ "Ölümün hayırlısı olsun" ✅ Allah uzun, sağlıklı ve bereketli ömürler nasip etsin. ❌ "Ne oldum demeyeceksin, ne olacağım diyeceksin" ✅ Şükürle yaşa, tedbirle yürü. ❌ "Allah seni bildiği gibi yapsın" ✅ Allah seni güzel ahlakla güzelleştirsin. ❌ "Sürünür inşallah" ✅ Rabbim onu ıslah etsin, hayra çıkarsın. Kelimelerimiz, dualarımız ve dileklerimiz hayatımıza yön verir. Güzel konuşalım, güzel düşünelim, güzel yaşayalım. ☺🌹🍀 🙏 Muhabbetle Esen Kalın