"Bazı cinayetler yalnızca bir suç değil, birer mesaj ve ritüel hâline gelir..."
Merhabalar, sevgili kitap sever dostlarım nasılsınız? Bugün sizlere @perseusyayinevi 'nin yayımladığı #corvus polisiye romanı ile geldim.
Bazı cinayetler yalnızca bir suçtan ibaret değildir. Bir mesaj, bir ritüel, geçmişin gölgelerinden yükselen bir çağrı hâline gelir. #corvus adlı romanı tam da bu noktada devreye giriyor. Gizem, ritüel ve derinlik dolu bir polisiye seviyorsan kaçırma derim!
Hikâye, Justinyen Köprüsü'nde işlenen tüyler ürpertici bir cinayetle başlıyor. Ancak detaylara bakıldığında bunun sıradan bir suç olmadığı hemen anlaşılıyor. Kurbanın başındaki çiçek tacı, duvara çizilmiş semboller ve kanla yazılmış mesajlar cinayetin eski bir ritüelin devamı olabileceğini gösteriyor.
Bu karanlık bilmecenin peşine düşen, Başkomiser Alp Korugan ve ekibi adını sıkça duyuran, A Takımı, bir cinayet soruşturmasını yürütmekten çok daha fazlasıyla karşı karşıya. Şüpheliler, geçmişe uzanan ipuçları ve derin bir arayış onları gerçeğin ve adaletin sınırlarını sorgulamaya itiyor.
Cinayetler yalnızca bir suç değil, kadim bir ritüelin modern dünyaya uzanan yansımaları gibi. Olaylar, karakterlerin çözmesi gereken şifreler hâline geliyor. Kitap boyunca geçmiş ve bugün iç içe geçiyor. Hiçbir şey tesadüf değil, her olay bir başka sırrı açığa çıkarıyor. Polisiye romanların klasik temalarından biri olan adalet, burada daha karmaşık bir şekilde ele alınıyor.
Gerçekler her zaman göründüğü gibi mi?
Yazarın anlatımı keskin ve atmosferik mekânlar, karakterlerin duygularını yansıtıyormuş gibi. Polisiyenin klasik anlatımının ötesine geçen hikâye, okuyucuyu yalnızca bir suçun çözümünü izlemeye değil, insanın karanlık taraflarını ve bilinçaltındaki korkuları sorgulamaya yönlendiriyor. Severek okudum tavsiye ederim.
Mutlu Okumalar Dilerim