2025 44. kitabı
#arzununokudukları #okudumbitti #yorum #uyuyuncageçmeyenşeylervar #roman Deniz yavuz Cihad Karakayaök Gerçekler acıdır, acılarla yüzleşmek acıtır. Hayat denilen zımbırtıysa düşe kalka zorlu yolları adımlamaktır. #alıntı Onca kırmızı elmanın içimde yeşil rengime sırt dönüp benliğimi reddederek mi yaşamalıydım, gerçekçi olmak mı hataydı, yoksa yalanlara inanmış gibi yapıp, "Düzen bu!" diyerek, herşey çok güzelmiş gibi mi davranmalıydım, söylesene sen olsan ne yapardın? "mış, miş" gibi mi yaşardın? #alıntı, Herkese merhabalar Yalnızlığı, yalnızlığın zorbalığını, toplumun yalnızlığa itişini, kendini arayışı ilk bölümde iliklerimize kadar hissediyoruz. Bir çoğu tanıdık bildik duygular. Bir çoğuyla uykuda hallederiz diyip de uyandığımızda halledemediğimizi anladığımız o müthiş aydınlanma... Sırtından vurulan, "yok canım O yapmaz" dediğimiz kişilerin "o kadar da değil" dediğimiz nokta da tamda o kadarlık ihanetleri ile kabuğuna çekiliş evresi.... Satırların arasında biraz da kendi kişiliğimizi arama, sorgulama ile keyifli ama melankolik bir yolculuk yapıyoruz. Sonra ikinci bölüm geliyor ve beynindeki tümör nedenle hastanede aynı odayı paylaştığı Fikret Tan la tanışıyoruz. Bu kez melankoli biraz dağılıyor ve umut, hayal etmek, sevgi, dostluk, vefa gibi kavramlar üzerine yoğunlaşıyoruz. Kabuk bağlayan yaralarınızı biraz kaşımak istiyorsanız, kendinizi avutmak yerine gerçeklerle yüzleşmek istiyorsanız, bunu da kendinizi yerden yere vurarak değil de daha naif daha edebi daha merhametle yapmak istiyorsanız bu kitabı okuyun. #iyikiokudum. Yine yeniden farklı kitap yorumlarında buluşuncaya kadar mutlu kalın kitaplarla kalın
Uyuyunca Geçmeyen Şeyler VarCihad Kök · Arunas Yayıncılık · 202582 okunma
Yorumunuz için teşekkürler 🙏🏻