2025 26. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2025 01:36
AYFER TUNÇ - YEŞİL PERİ GECESİ Yazarın üçleme olan serinin ikinci kitabı Yeşil Peri Gecesi. İlk kitap olan Kapak Kızı'nda Şebnem'in sadece bahsi geçiyordu. Dergide resmi çıktığında akrabalarından Ersin ve Selda Şebnem'i görünce şoke oluyorlar adete. Neden bunu yaptı diye çok soruyorlar kendilerine. İşte bu kitapta ise o sorunun cevabını okuyoruz. Anlatıcı bizzat Şebnem. Genellikle geçmişe dönük anlatım mevcut diğer kitap gibi. Böylece o malum geceye nasıl gelindiğini (kendisi buna aşkımızın ipini çektiğim gece diyor.) hayatının nasıl bir anda alt üst olduğunu anlatıyor. Kitabı okurken bir kez daha anladım. Gerçeken doğduğun ev kaderindir. Şebnem ilk başlarda sevgi dolu, mutlu bir ailenin çocuğu. Ama sonra babasının geçirmiş olduğu bir kaza sonucu hayatları da hiç düzelmemek üzere bozuluyor. Onu terkeden bir anne ve öfkeli, hayata karşı ve özellikle onu bırakan karısına karşı büyük bir nefret besleyen, kızını ihmal eden bir baba. Böyle bir ailede nasıl sağlam bir psikoloji ile büyüsün Şebnem. Hayattan ve özellikle yakınlarından intikam almak, ben burdayım beni görün demek ve hayata karşı ümidini tükettiği için geçiyor çırılçıplak kameranın karşısına. Bitiyor mu öfkesi, intikamı? Hayır! Bu sefer de sevdiği adam onu terkediyor. Böyle devam ediyor olaylar silsilesi. Okurken yoruldum. Zor geldi bazen okumak. Kitabı kapatıp çok düşündüm üstünde. Gerçekten etkileyici bir hikaye ve bir o kadar da depresif bir anlatım. Yazar duygu geçişlerini, akıcı ama bir o kadar da zor bir anlatımla yani psikolojik olarak gerçekten çok güzel yansıtmış. Okurken yok artık dedim, bu da mı olmuş. Bir kadının başına daha ne gelebilir ki. Şebnem hiç kadın olamadı, hep bir başka türlü anıldı. Bir objeydi adeta. En çok da bu üzüyordu onu. Zaten hayat yeterince zor iken bir de bu yaşaması zor hayatta istediği gibi bir yeri olamadı. Seri hakkında hala duygu karmaşası içindeyim. Sevip sevmediğimi kestiremiyorum. Ama etkileyici bir anlatımın olduğunu itiraf etmem gerekir. Üçüncü kitaptan sonra kafamda artık bir şeyler şekillenir diye düşünüyorum.
Yeşil Peri GecesiAyfer Tunç · Can Yayınları · 202011,7bin okunma