Selam canlar
Bugün sizlere Cihad KÖK kaleminden #uyuyuncageçmeyenşeylervar kitabı ile geldim...
Kitabımız bir iç döküş, dertleşme hani hepimizin içini dökmek isteyeceği zamanlar olur ya yazar da bizlere tercüman olmuş sanki.
İçimize attığımız,bizi rahatsız eden, yoran duygular vardır işte bunlar dökülmüş yazarın kaleminden sayfalara.
Eminim hepimizin hayatında yaşanan birçok şey bulacaksınız sayfaları çevirdikçe.
Bu kitap yer yer bir iç dökme, yer yer dertleşme, yer yer hissettiğimiz ama dile getiremediğimiz olayların yaşamımızdaki etkileri ile yüzleştiriyor bizi.
Bazı sayfalarda okuduğu kitaptan bazı sayfalarda izlediği diziden anlatımlar yer alıyor.
O kadar güzel konulara değinmiş ki yazarımız mesela toplumda hep söylenen bir söz vardır ( erkek adam ağlamaz) diye aslında ağlamak insani bir şeydi, gözyaşının kadını erkeği olmaz. Herkesin önce insan olduğunu kavraması gerekli İnsanlar ağlar!kesinlikle katılıyorum buna öncelikle insan olmak gerekmez mi zaten.
Hani bazen söylemekle söylememek arasında olduğumuz şeyler vardır. Söylesek insanlar kırılacak, söylemesek aptal olduğumuzu sanacaklar. Aptal değil iyi niyetliydik.
Kandırılmadık , biz inanmayı seçtik.
Ama iyi niyetin aptallık olmadığını anlamakta zorluk çeken insanlar var malesef bizi üzen en çok yakınlarımız değil midir?
"işte hayat böyledir, en çok sevdiklerin yaralar seni
Herkes iyiyi güzeli istiyor, ama kimse kapısının önünü süpürmüyor.
İnsanlar birbirini suçluyor, fakat kimse kendini sorgulamıyor. Oysa hepimiz biraz suçluyuz.
O yalan söylediği, diğeri yüzüstü bıraktığı için." Öyle değil mi ?
Kitapta okadar çok alıntı yapılacak yerler varki buraya sığması mümkün değil güzel ve gerçeklerin olduğu bir iç döküş.
Kitap iki bölümden oluşuyor.
İlk bölümde isimsiz olarak okuduğumuz karakterin ikinci bölümde daha ayrıntılı tanıyoruz.
Kedisi çarşaf ve kaktüsü yastık ile içine kapanmak zorunda bırakılmış biri Tufan ikinci bölümde tanıştığı Fikret ile diyalogları da çok güzel di işin özü canlar türü severlere tavsiyemdir.
Sizler için bu öneriyi bırakıyorum....