Cringe-Fest Kazananı
2025 1. kitabı
Okunma: 07 Mart 2025 00:00
1 Yıldız: Tam Bir Cringe Şöleni Tamam, saçmalıkları bir kenara bırakalım. Patric Gagne’ın sözde “doktorası”, spam maillerde görüp güleceğiniz şüpheli bir online diploma fabrikasından – Harvard falan değil yani. İnternetten parayla alınmış online bir ''üniversite''. Bu “sosyopat” numarasına ne demeli? Gerçek doktorlar artık ASPD diyor, ama ne gam: popüler jargonu sömürerek şöhret peşinde koşmak varken, doğru terim mi kullanılır? Kitap Gone Girl’e özenmiş birinin acemi senaryo denemesi gibi. “Aaa, bir Beatles üyesinin gözlüğünü çaldım!” Havalı hikâye ama asıl içgörü nerede? Hep sözde ‘karanlık’ itiraflar, sıfır derinlik – tıpkı bir True Crime podcastçisinin yazdığı TED Konuşması gibi. Buna “istismar” demek hafif kalır. Ciddi bir ruh sağlığı sorununu, karizmatik bir kişilik özelliği gibi pazarlayıp para kazanmak mı? İğrenç. Paranızı boşa harcamayın, gidin Dexter’ı yeniden izleyin. En azından o, kurgu olduğunu gizlemiyor! TL;DR: Bu saçmalığı atlayın. Tek yıldızı, bu cüretkârlığa veriyorum.
Ben Bir SosyopatımPatric Gagne · Say Yayınları · 202513 okunma