Kitabı elinize aldınız andan itibaren başka bir boyuta geçiyorsunuz, kitaptan bir alıntıyla yazıma devam etmek istiyorum"bazen söylenenler değil de söylenişdeki duygu her şeyi anlatmaya yetiyor'dur."
Baş karakterlerden olan Muharrem komiser, işinde son derece özverili, disiplinli ve idealisttir. Bu karakter yapısını destekleyen en büyük şansı da annesidir çünkü şartlar ne olursa olsun ona olan güvenini her daim hissettiren bir anne'dir.
Kadın karakterimiz Hanzade, son derece güçlü ve ayakları üzerinde durmaya çalışan bir karakter ama günümüzde en çok tartışılan konulardan biri güçlü kadın olmaya mecbur bırakıldı onu okurken zaman zaman hüzünlendim zaman zaman alkışladım ama içimden şunu geçirdim bir kadın için Baba figürü çok önemlidir ailesi Hanzade'ye gerekli desteği verseydi onu sevgiyle kucaklasaydı yaşadığı şartlar bir anda nasıl da değişirdi diye içimden geçmedi değil.
Yazarımız, mekan ve karakter betimlemelerini çok başarılı yapmış dolayısıyla kendinizi bazen dar sokakta bazen bir hapishanenin avlusunda bazen de bir kavganın içinde buluveriyorsunuz.
Kitap , dram -macera -aşk üçgenin' den oluşmakta. Yazımı yine kitaptan bir alıntıyla sonlandırmak istiyorum."bazı aşklar sevilmenin verdiği duyguları birkaç saniye yaşamak için ölümü bile göze alırdı bazıları tarihin tozlu sayfalarında kendine yer bulurken bazıları da unutulup giderdi."