En karanlık günahlar
2025 31. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2025 20:15
En sonda spoi var Kai karakterini tanıtılmaya başladığı andan itibaren çok merak ediyordum. Sergei'nin geçmişte bulunduğu zero takımından olan Kai; takımdaki en sorunlu ve en insanlıktan uzak kişi olarak tanıtılmıştı. Gerçekten de çocukluktan itibaren özel olarak tetikçilik için yetiştirilen birisi. Dolayısıyla toplumsal değerler, aile veya kardeşlik, arkadaşlık gibi basit kavramlar bile ona çok yabancıydı. Resmen bir robota benziyordu. Ve bu okurken gerçekten çok üzücü. Serideki şimdiye kadar en duygusal kitap buydu bence. Okurken gerçekten üzüldüğümü hissettiğim bir karakter oldu. Kendi ismini bile bilmeyen belki de hiç kimsenin isim koyma zahmetine bile girmediği yapayalnız bir adam. Okuma yazma bilmemesi sanırım beni çok etkileyen şeydi. Nera'yı da çok sevdim. Çok cesur, kararlı ve sevecen birisiydi. Çok fazla zorluk yaşadı ama bunun üstesinden geldi. Nera ile olan ilişkileri hiç beklemediğim kadar softtu. Ve yavaş yavaş gelişti. Alışılmış cinsellik dolu sahneler çok sonra geldi. Ve duygusal ilişkiye odaklanılması kitaba derinlik kattı. Çiftin bazı sahneleri, çicek ekimi, çatı katı, pazar gezmesi... okurken bir o kadar da sinematik bir romantizm etkisi yarattı. Bence yazarın şimdiye kadar, yazım olarak en iyi yazdığı kitap buydu. Duygusal betimlemeler ve kurgunun geliştirilmesi açısından diğer kitaplarına göre çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Üstelik ilk yarıdan sonra olaylar hiç bitmedi ve birçok aksiyon sahnesiyle kitap ilerlemeye devam etti. Ben kitabı çok sevdim. *** Bir puanı teşhircilik sahnesi yüzünden kırdım. Birlikte olurken video kamera yoluyla başkalarının onları görmesine izin verdikleri bir sahne. Ama kıyafetleri üzerinde sayılırdı. Ana fikir, Nera'nın kendisine ait olmasını herkese göstermekti. Yine de sahiplenici bir karaktere yakıştıramadığım bir şeydi. Ve Nera'nın fikrini almadığı için hoşuma gitmedi. Her ne kadar Nera bunu kabul edip sevse de. Bu tarz şeyleri benim gibi sevmeyen ve sürprizlerden hoşlanmayan kişiler için yazmak istedim. Neva Altaj
Darkest SinsNeva Altaj · Neva Altaj · 2024652 okunma