2025 11. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2025 00:52
15.yy da geçen hikaye Haliç'ten başlayıp İspanya'ya oradan okyanusları aşarak Yeni Dünya topraklarına varıyor. Kalender nam bir gencin kaçtığı bir aşk ve hep kovaladığı bir hayal onu büyük keşiflerle döşeli uzun bir yolculuğa çıkarıyor. Bu uzun yolculukta biz dönemin İspanyasına şöyle bir göz atarken Endülüsün henüz dumanı tüten acısına uzaktan şahitlik edebiliyoruz. Kolomb'un dünyayı değiştiren yolculuğunun başlangıcına ve vardıkları toprakların yerlilerini uğrattıkları acı dolu soykırıma da şahitlik ediyoruz. Yazarın okuduğum ikinci kitabı ve yazarın kullandığı dili beğendiğimi söyleyebilirim. Bu kitabı için büyülü gerçeklik romanı diyemem ama, kitapta kullanımını da hikayenin akışını bozucu bulmadım. Kitapta yalnızca ana karakter Kalender'in nasıl birisi olduğunu, onun gerçekte kim olduğunu, ya da yolculuğun başında kimken yolculuğun sonunda kime dönüştüğünü ben göremedim. Bu uzun yolculuk bir karakter gelişimini izlemek adına çok da isabetli bir hikaye olabilirmiş. Kitap bu konuda yetersiz geldi sadece. Yazarın okuduğum bu ikinci kitabı üçüncüsüne de ara vermeden başlama isteği uyandırdı bende sonuç olarak. Dilerim daha çok eseriyle, kaleminin daha da kuvvetlendiğini görerek buluşmak nasip olur.
Sular Üstünde Gökler AltındaKaan Murat Yanık · Ketebe Yayınları · 20233,194 okunma