···Okunma: 18 Haziran 2025 21:29 ~Gizemler, bulmacalar 10/ 10
~Karakterler 1000/10
~Anlatım, gerilim 9/10
Evettt benim çok sevdiğim bir serinin daha sonuna geldik. Sanırım bu serideki favorim bu kitap oldu. Yaşanan olaylar olsun, karakterlerin seçimleri olsun, gerilim olsun her şeyiyle okuması çok zevkli bir kitaptı. Açıkçası 2. Kitabda biraz sıkılmıştım. O yüzden üçüncü kitabı okumak için biraz beklettim. Kitapdaki tüm karakterlere bağlanmamam gereken kadar bağlandım. Hepsine -tabiki Skye hariç- Bu kitabı bu kadar sevmemin sebebi sanırım karakterler. Hepsinden biraz bahsedeyim
Avery Kylie Grambs: Çok Riskli Bir Kumar. Benim Avery'de ki en sevdiğim şeyler özellikle ne olursa olsun istediğini elde etmesi, asla pes etmemesi. Tüm dünyaya karşı o dik duruşu, zekası, bakış açısı. Ve sevdikleri için her şeyi yapabilecek bir kız olması.
Grayson Hawthorne; her ne kadar nefret edilen bir karakter olsa da ben onu seviyorum. O dik, güçlü duruşunun altında bir o kadar duygulu, hassas bir çocuk yatıyor. Ve o bunu zayıflık olarak görüyor. Keşke yazar ona daha güzel bir son yazmış olsaydı.
Jameson Hawthorne; işte karşınızda en tehlikeli kumarbaz. En çok bu kitapda sevdim Jamesonı, bu kitapda Jameson nasıl desem daha adam oluyor. Avery'ının onun hayatının merkezi olduğunu ve onunda o merkezin etrafında döndüğünü fark ediyor.
Xander Hawthorne; ya ben ona bayılıyorum aralarındaki en zekisi ve en komiği, en stretejilisi. Xander'ın sahnelerini okurken kahkaha attımı biliyorum. Onun o samimi, espirili hali.
Nash Hawthorne; Tam bir abi, o benim kovboyum. En sevdiğim yanı Avey bu kadar sahiplenmiş olması ilk kitapdan beri onu kız kardeşi gibi görmesi. Libby ile araları... Yakışıyorlar yani.
En çok üzüldüğüm ise Toby oldu yani neden bunu ona yaptı ki. O bunu hak etmiyordu.
İyyyy birde en nefret ettiğim Skye, kadını okurken akıl sağlığımı korumakta zorlandım. Bir anne evlatlarını nasıl sadece bir piyon ona ait bir mal olarak görür anlayamıyorum.
Biraz fazla uzattım farkındayım ama beni anlayın bazı karakterler olur ya onları okurken onları tanıyormuşsunuz, sanki sizin bir parçanız gibi olur bu kitapda onu çok hissettim. Bu seriyi herkese okuması için tavsiye ediyorum.
Kitaplarla, sayfaların arasında kalın.