Kapiland'ın Kobayları
2025 22. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2025 15:37
Kise öğrencisi olan Hayri'ye arkadaşları Marjinal diye seslenmektedir. Tıpkı arkadaşlarının hitap ettiği gibi Marjinal düşünceleri olan birisidir. En yakın arkadaşı Mehtap okulda onu en iyi anlayan kişidir. Bir gün okul müdürü 7-17 yaş arası çocukları etkileyen bir virüsün bulaştığı kişilerde saldırgan davranışlara sebep olduğuna dair açıklama yapar. Bu virüse yakalanmamak için Kapiland'dan gönderilen bir şurubu her sabah içmeleri gerektiğini söyler. İlaç Kapiland tarafından ücretsiz olarak verilmektedir. Bütün öğrenciler bu şurubu kullanmaya başlar okulun en zorba karakteri Burhan bile artık şiddet eğilimi göstermez ancak bütün çocuklar gün geçtikçe kilo alır. Marjinal bu durumlardan şüphelenmeye ve şurubu araştırmaya başlar. Bu şurup gerçekten şiddet virüsünü engellemeye yönelik bir ilaç mıdır? İlacı içen çocuklar neden kilo alıyor? Bu bir yan etki mi yoksa aslında olması istenen şey mi? Kapiland'ın amacı ne? Akıcı ve merak uyandırıcı bir dille yazılmış etkileyici bir kitap. Okumanızı tavsiye ederim.
Kapiland'ın KobaylarıMiyase Sertbarut · Tudem Yayınları · 20071,284 okunma