''iris,'' dedi roman, ''sen sevilmeye layıksın.''
spoiler'sız bölüm
ben fantastik okumayı seven bir insan değilim.
evet, belki fantastik rafım olabilir ama yeni dünyalar okumanın bana zevk vermesi bunun sebebi. bir karanlık pencere, genç elitler gibi birçok seriyi sıkılıp yarıda bırakmışımdır mesela. bir de olayların ortasına atıyorsa iyice çekilmez olur benim için. grishaverse serisinin ikinci kitabı olan kuşatma ve fırtına'yı okuduğumdan beri beni saran bir fantastik bulamıyordum. ta ki o meşhur divine rivals yani ebedi rekabet'e kadar.
kitabın konusu kısaca şöyle,
oath gazete, bölgenin en ünlü ve saygıdeğer gazetelerinden birisidir. bu gazetenin köşe yazarlığı için yarışan roman ve iris, iki ebedi rakiptir. roman -cazgır- kitt'in ailesi bölgenin aristokrat ailelerinden birisidir. iris elizabeth winnow'ın ise babası yok, abisi ve annesi ile yaşıyor. ama abisi savaşa gittiği için alkolik olan annesiyle beraber zar zor geçimlerini sağlıyorlar. yani roman ve iris eşit şartlarda olmasa da köşe yazarlığı için savaşıyorlar ve en sonunda birisi bu yazarlığı kapıyor. ama bu durumdan memnunlar mıdır?
kitabı ÇOK BEĞENDİM anladığınız üzere. ama şunu söylemem gerekir ki kitap bence enemies to lovers değil, daha çok rivals to lovers, çünkü aralarında tam bir düşmanlık yok bence. daha çok rakipler diyebilirim. 60 sayfa geçtikten sonra beraber sandviç yiyip sohbet ediyorlar wtf olmuştum okuyunca ehgfhkdfu.
spoiler'lı bölüm
ya roman iris'e başka birisi adı altında mektuplar yazdığında aşırı belli ediyordu bence ya. iris nasıl anlamadı dedim sürekli. yani kesin desin demiyorum ama bir acaba deseydi keşke. onun dışında kitapta sevmediğim noktalardan biri roman, iris'in gözüne herhangi bir şekilde giriyor iris direkt benim yazımı öğrenmek istiyor benle rakip olmak istiyor bilmem ne SUS ARTIK. roman'ın yazıları bence iris'in yazılarından katbekat güzel bence O SENİN YAZINI NAPSIN? kitabın sonundaki olaya geberdim dacre roman'ı buluyor onunla napıcak aşırı merak ediyorum. ayrıca marisol'ün lezbiyen olmasına gerek var mıydı bilmiyorum kitapta çok sık geçmiyor ama rahatsız oluyorsanız haberiniz olsun.
spoiler bitti
kitabın yaş sınırı 14 hadi belki 15 yaş üstü okuyabilir diye düşünüyorum.
buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederimm
Ebedî Rekabet- Rebecca Ross