Puan vermedi·92 syf.··Beğendi
· Naif bir kalbi olup bunu da eserlerine yansıtan kıymetli hocam Esra Pınar , bu eseri ile yüreklere dokunmuş. Bir kurgu okuyoruz lakin bu eserdeki karakterlerin yaşadıkları burukluğu, acıyı , özlemi , hasreti ya da hayatın zalimliği , adaletsizliği hissettiriyor.
Sizce bir anne evladına lanetli gibi bakabilir mi ? Acımasızca vuruşları, bir evladın sessiz çığlıkları ve çaresizliği tabi bir de yoksulluk . Olga bizi derin üzüntüsüne çekerken bir de çaresizce ablalık duygusuna kapılıp herşeyin farkında olup ama birşey diyemeyen Sofia küçücük omuzlarında taşıdığı yük onu bu hayatta erken büyümesine sebep olur .
İki kız kardeş artık tek başına çaresiz , korumasız, aç ... Onlar bu hayatta tutunmaya çalıştılar kimler çıktı kimler girdi hayatına .
18 Bölümden oluşan #karincayuvasi sadece kardeşlerin masum hayatlarını değil , masumun da hayatlarına sıçrayan kötülüğün hikayesini , maddiyatta ne kadar güçlü olursan ol kendi içinde mutluluğu arayanların , mutluluk için feda edilen , arkada bırakılanları okuyoruz. Biz bizi, biz dünyanın acımasız halini bu eserle bir kez daha gün yüzüne çıkmasına şahit oluyoruz.
Nice hayat çekip gidiyor ... Nice zaman geçip gidiyor ... Olga ve Sofia bunlardan biri sadece .
Bölüm bölüm okuyup bir oturuşta bitireceğiniz kıymetli bir eser okumanızı tavsiye ediyorum.
Esra Hocam'ın #noksannedemek ve #nefesdiledim eserlerini de inceleyebilirsiniz .