···Okunma: 20 Haziran 2025 08:17 Zamanın Olmadığı Evren ( Gödel ve Einstein'in Unutulan Mirası) isimli kitap Gödel ve Einstein'in yaşadıkları ülkelerinden Nazi zulmü vesileyle Amerika'ya kaçıp ömürlerinin son yıllarında yaptıkları bilimsel çalışmaları konu alan bunlardan daha ziyade ağırlıkla Kurt Gödel'in hikayesini anlatan bir kitap.
Kitapta bahse konu bilim insanlarını ve yaşadıklarını okudukça Gödel ve Einstein'a olan hayranlığım bir o kadar daha arttı.
İkilinin yürüyüşleri, ilgilendikleri konular, uğraşı alanları ve akademik çevrelerindeki gruplaşmal ve önyargılı dacranislar çok dikkat çekici okumaya değer.
Bilim adamlarının akademik başarıları ne kadar büyük ise özel hayatları ise bir o kadar karmaşık ve hüsranlar ile dolu.
Kitabı okuyunca, fen bilimleri ile sosyal bilimlerin birbirinden ayrı değerlendirilemeyeceği, aksine birbirlerinin tamamlayıcısı olduğu gerçeğini bir defa daha görmüş oldum. Bu kapsamda gençlerimize testlerden oluşan sınavlar ve sayısalcı, sözelci ayrımı yapılmasının ne kadar yanlış bir uygulama olduğunu anladım.
Kitabı bilimle uğraşmayı kendisine hedef olarak seçmeyi düşünen gençlerin mutlaka okuması gerektiğini düşünüyorum.
Böyle bir çalışmaya imza attığı için Vakıfbank Kültür Yayınları yöneticilerini tebrik ediyorum.