···Okunma: 12 Mart 2023 00:00 Öncelikle bu tarz kitapları okumak için birazcık Osmanlı bilgimizin olması gerektiğini düşündüm. Benim bu konuya dair bilgim hiç olmadığı için okurken birazcık zorlandım. Ancak şöyle de iyi bir yanı var ki eğer ki kelimelerin anlamına bakarak okursanız kelime hazneniz gelişebilir. Kitabın konusuna geleyim hemen.
Kafkasya'dan getirilip satılan bir halayık'ın, yani kölenin hikayesi. İnsan ticaretini anlatan bir kitap. Anladığım kadarıyla bunlar satıldıktan sonra alan kişiye ona istediği her şeyi yapabiliyor ve bu çok üzücü bir durum.
Örneğin oyuncaklarla oynanmasına dahi izin vermiyor. Bir nevi çocukluğu tamamen kapatılıyor. Ancak karakterimiz Dilber ona yapılan şeylere dayanamayıp başka bir yere kaçıyor. Kaçtıktan sonra tabii ki kolay şeyler olmuyor ancak yine de çektiği eziyetlerden kurtulmasına vesile oluyor.
Kitap kısa olsa da anlayarak okuduğundan verimli bir kitap haline geliyor. Zaten önemli olan da uzun duyguları kısa kelimelerle anlatabilmek. Kitabı beğendim.
Aldığım fiyat : 15,98 TL.