2025 49. kitabı
Okunma: 21 Haziran 2025 18:21
Şarkın Sultanları serisinin üçüncü kitabı. 1.Şarkın Kandili (Nurettin Zengi) 2. Şarkın Kartalı (Selahaddin Eyyubi) 3. Şarkın Kalkanı (Baybars). Mükemmel bir üçleme. Sırasıyla okunduğu zaman 11 ve 13. yüzyıl arasındaki İslam dünyasının içinde bulunduğu durumu panoramik bir şekilde görme imkanı buluyorsunuz. Bu kitap, İslam beldelerinin Moğol ve Frenk çizmeleri altında ezildiği bir dönemde ortaya çıkan ve yerlerde sürünen sancağı tekrar şeref burçlarına asan Baybars 'ın tarihin tozlu sayfalarında kaybolmaya yüz tutmuş kahramanlıkla örülü biyografik romanı. Yenilmez zannedilen Moğolları defalarca yenilgiye uğratan ve onları sindiren ilk hükümdar. Hem Aynicalut da hem de Elbistan Ovası'nda Moğollara karşı iki büyük zafer imza atmış, ömrü boyunca yaptığı bütün savaşları kazanmış bir Kıpçak yiğidinin kölelikten Sultanlığa uzanan etkileyici hikayesi. Yazar sadece hikaye anlatmamış aynı zamanda bir bilinç oluşturmaya çalışmış. Artık yok olmaya yüz tutmuş, sindirilmiş, komplekslerle dolu öz güvenimizi nasıl yeniden inşa edeceğimizin de ipuçlarını veriyor. Baybars, sadece savaşçı yönüyle değil barış zamanlarındaki imar faaliyetleri, aile ve arkadaş ilişkileriyle de anlatılıyor. Hayali kahraman hikayeleri okumaktan sıkılanlara, tamamen gerçek ve içimizden biri bir kahramanın hikayesini okumak isteyenlere şiddetle tavsiye olunur.
Baybars & Şark'ın KalkanıAli Emre · Alaz Kitap · 202281 okunma