·498 syf.····Okunma: 22 Haziran 2025 00:41 Uzun zamandır bir kitabı böyle deli gibi okuyup, son sayfasında elimde kitapla öylece kalakaldığımı hatırlamıyorum. İlk başta sadece ejderhalı, aksiyonlu bir evren diye başlamıştım ama sonra fark ettim ki bu kitap sadece savaşlar ya da büyülerle değil; karakterleriyle, duygusuyla ve araya gizlenmiş küçücük fedakârlıklarla yakalıyor insanı.
Violet’in narin bedeniyle dev bir dünyaya kafa tutması beni gerçekten çok etkiledi. İnsanların onu hafife alması, onun ise her defasında zekâsıyla ve inadıyla herkesi şaşırtması… Tam olarak “fiziksel olarak değil ama ruhen çok güçlü” tanımının vücut bulmuş hâli.
Basgiath War College’da herkesin hayatta kalmak için kas gücüne güvenmesi beklenirken, Violet tamamen farklı bir yol izliyor ve başarıyor da. Bu yönü onu sadece ana karakter değil, ilham veren bir figüre dönüştürüyor.
Xaden ilk andan beri o “bir şeyler çeviriyor” havasıyla gelmişti zaten. Duruşu, tavırları, konuşmalarındaki ölçülü uzaklığı… Hepsi şüphe uyandırıyordu. Ama sonunda öğrendiklerimle ağzım açık kaldı. Brennon’un hâlâ yaşıyor olması, ve Xaden’in bunu biliyor olup onu yıkılan ülkesinde saklaması, bence kitabın kırılma anıydı.
Bu noktadan sonra kafamda milyon tane soru belirdi: Brennon yaşıyorsa, Xaden’in babası da mı yaşıyor? Violet’e olan duyguları nerede bitiyor, görev nerede başlıyor?
Xaden sadece bir “love interest ” değil, kendi başına karmaşık, katmanlı ve fazlasıyla etkileyici bir karakter.
Beni duygusal olarak en çok sarsan sahne ise hiç tartışmasız Liam’ın kendini ve ejderhasını Violet’i korumak için feda ettiği an oldu. Orada sadece bir savaş sahnesi yoktu. Orada saf bir dostluk, sadakat ve gözünü kırpmadan kendini adamışlık vardı direkt.
O sahneyle kitap bambaşka bir seviyeye çıktı benim için. Artık sadece bir kurgunun içindeymişim gibi değil; birinin hayatına gerçekten tanıklık ediyormuşum gibi hissettim.
Genel olarak Fourth Wing beni hem duygusal hem de zihinsel olarak içine çekti. Karakterlerin derinliğine, kurulan bağlara ve sonundaki sürprizlerin hâlâ etkisinden çıkamadım.
Violet’in yolculuğu daha yeni başlıyor gibi hissediyorum ve ikinci kitabı okumak için kelimenin tam anlamıyla sabırsızlanıyorum.
Sanki bir kapı aralandı ve arkasında hâlâ keşfedilmeyi bekleyen çok fazla sır var…
Kısacası:
Kitaba ejderhalar için başlayacaksınız, Violet için kalacaksınız, Xaden için sinirleneceksiniz, Liam için ağlayacaksınız.
Ama en önemlisi: O dünyaya ait hissetmeden çıkamayacaksınız.