Gönderi

8/10
·280 syf.··
Beğendi
·
2025 2. kitabı
·
30 günde okudu
·
Okunma: 23 Haziran 2025 19:32
Öncelikle, bu kitabı 30 günde değil toplam 4 veya 5 günde okudum. Puanım ise 8.5. Okuduğum en akıcı kitaptı diyebilirim. Kesinlikle zamanımın olmamasına vuruyorum. Yoksa 1-2 günde bile bitebilecek bir kitap. Bütün sayfalar akıyordu. Özellikle son 150 sayfa... Öylesine büyük ters köşeler okudum ki. Tek bir cümlede durup yalnızca etrafıma baktım (bir yandan çok alakasız bir yandan ise bir o kadar mantıklıydı ama). Nasıl ifade edebilirim kendimi bilmiyorum ancak eminim demek istediğimi bütün okurlar anlamıştır. Bir bölüm okursunuz ve durup bütün kitabı sorgularsınız ya, işte tam olarak bunu yaşadım. Ayrıca çok cevaplanacak soru vardı, aklımda da çok ama çok teori vardı. Okurken bir sahnede bile sıkıldığımı hatırlamıyorum desem yeridir galiba. Ancak okuyanlar varsa rica ediyorum, kitabın son paragrafında ne denmek istediğini açıklayabilirler mi? Orada önemli bir şey yazdığından eminim ama bugün biraz stresliydim ve kitabın kötü sonla bitmesinden korkuyordum. Son paragraftan zerre bir şey anlamadım. Açıklayanlara şimdiden teşekkürler :)
1000Kitap
D KoğuşuFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 20243,502 okunma
·
135 Gösterim
2 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
Küçük kız ona birini öldürmesini söylüyor Ama ana karakter yapmıyor Will in D koğuşuna girme sebebi psikolojik bir rahatsızlık bu hastalıkta ona birini öldürmesini söyleyen sesler duyuyor Ama o aslında bir gazeteci. yani d koğuşuna gitmesinin sebebi psikolojisi değil Ana karakterde diyor ki benim böyle bir hastalığım olsaydı ben böyle yapmazdım . Burada Will e hava atmış oluyor Umarım açıklayıcı olmuştur. Eğer anlamadıysan tekrar sorabilirsin.
iYağmur
Gönderi Sahibi
Evet evet kız demişti demi Will'i öldürmesini söylemişti. Ama "böyle bir hastalığım olSAydı" diyor. Kız zaten ona bunu söylüyor neden şart koşsun ki zaten öyle değil mi? Ve son zamanlarda bana bunu sık sık söylüyor falan diyor ama kitapta sadece bir kez ve sonda geçiyor.
Kitabın sonunda küçük kızı aslında bazen dinlediğini anlatıyor. Son paragrafta ana karakter bence Will e hava atıyor asla birini öldürmezdim diyerek yani hani Will rol amaçlı hastaydı ya işte hastalığının belirtisi oluyor. Benim düşüncem böyle.
iYağmur
Gönderi Sahibi
Yorumunu anlamak için kaç defa okudum bilemezsin. Çok mantıklı bir şey yazmışsın gibime geliyor. Hava atma kısmına kadar anladım da gerisini daha açıkça açıklayabilir misin lütfen? Az önce son paragrafa tekrar baktım ve "Sırf küçük kız bana öyle diyor diye asla birini öldürmezdim. Son zamanlarda sık sık bana bunu söyler olduysa da öyle bir şey yapmayacaktım." derken ne demeye çalışıyor? Böyle bir şey mi diyor gerçekten? Hani eğer bir varsayım olsaydı "yapmayacaktım" yerine "yapmazdım" derdi bence. Ayrıca en sonda da "Ne de olsa bunu yapmak için deli olmak gerekirdi." gibi bir cümle kuruyor. Çok fazla anlam çıkarmamalı mıyız acaba? Ama aklımı kurcalıyor, önemli bir şeyler varmış gibi hissediyorum.