2025 93. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2025 04:44
Herkese selamlar, Bugün Hasan Eroğlu'nun Çiçekli Pencerem adlı eseri ile karşınızdayım. Hayat engebelerle dolu bir uçurum değil miydi? Hiç kimsenin hayatı güllük gülistanlık geçmiyor maalesef. Kimi hayata 1-0 önde başlarken kimi hayata yenik olarak gelmiştir.Hayata gelince sahip olduklarımızı bizler seçemiyoruz lâkin sonrası için hayatımızı biçimlendirecek olan bizleriz. Hikâyenin baş kahramanları bizleriz. Kendi hayat hikayemizi kendi bakış açımıza göre şekillendireceğiz. Nasıl düşünürsek öyle olacak geleceğimiz. İyi düşünürsek iyi, kötü düşünürsek kötü. Güzel düşünüp güzel bakalım ki yolumuz hep Çiçekli yollara, bahçelere çıksın. Kitabın konusuna değinelim.Hayat Âsımı bir karanlığa çekmişti. Bunun sebebi küçük yaşta anne babasının olmayışıydı. Âsım koskoca kâinatta yapayalnız bir çocuktu sadece. Elinden tutacak kimsesi yoktu. O da hayatı gelişi güzel yaşamaya başlamıştı.Âsım tek başına yaşayan çizim yapan bir gençti. Hayatına umut vaat eden insanlar girdikçe karanlığı yavaş yavaş güneş alıp aydınlanmaya başlamıştı. Hayatına giren her kişinin aslında penceresinde çiçekler açmasına vesile olacaktı ama o daha bunun farkında değildi. Küçük kız Zühre her hastane çıkışında Âsımın yanında renkli balon çizdiriyor. Doktor Zühre'ye balonları uçurduğunda patlamadığında iyileşeceğine inandırmıştı. Zühre de bir umut sürekli renkli balon getirip uçuruyordu. Ve bir gün siyah balon getirdi ve sağlığına kavuştu Zühre. Bu da Benan'ın Zühre'ye farklı bir bakış açısı kazandırmasıyla süre gelmiştir. En sonda Zühre kemoterapiye dayanamayıp yoğun bakıma alınır. Bunu duyan Âsım yıkılır ve annesi olan Gülbin hanımla hastaneye gider. Ve tüm cesaretini toplayıp ona el sallar. Ondan sonra hastanedeki duvarlara resim çizip onlarca çocuğa şifa olur. Ve çizdiği her resimin sonuna Zühre'nin siyah balonunu eklemeyi ihmal etmez. Bazı insanların hayatımıza girme sebepleri vardır. Kimileri şifa olur, kimileri de hasta eder. Şifa olanlardan olabilmek temennisiyle. Eseri beğendim. Dünyaya tek pencereden değil de farklı pencerelerden de bakmamız gerektiğini hatırlatmakta. Yazarımızın kalemine sağlık. Okuyan ve okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar diliyorum. Kitapla kalın
Çicekli PenceremHasan Eroğlu · Yazarın Yayını · 202312 okunma