Puan vermedi·448 syf.····Okunma: 25 Haziran 2025 00:41 Sarah Bakewell'in Montaigne'in yaşam ve düşünce öyküsünü anlattığı Nasıl Yaşanır, ardından Sartre, Camus, Beauvoir ve diğer Varoluşçuların yine Avrupa tarihi, bireysel yaşantılar ve düşünce hayatlarını örtüştürerek anlattığı Varoluşçular Kahvesi'ni ve son olarak daha geniş bir tarihi, daha kalabalık bir grubu anlatarak ele aldığı Hümanistler kitabını okudum.
Bir kere müthiş bir emek. Kitapları okurken bu emeği bu kadar ucuza (maddi ve zaman/emek) elde etmek için nasıl bir sevap işlemiş olabilirim diye düşündüm.
Ve harika bir anlatım. Hümanistler kitabında herşeyin başı bağ kurmak diyor. O da bunu cok güzel yapmış. Kişiler, olaylar öyle güzel bir akış ile birbiriyle bağlantılı veriliyor ki.
Kitapları elinize alıp düz okuma yapamazsınız. Elimde sürekli telefon kişilerin hayatını biraz daha öğrenerek veya kaynakları bir kenara not alarak okudum kitapları. Bu süreyi kısaltmak icin Domingo keşke Türkçe basılmış kaynakları sayfa altına yerleştirseymiş.
Sarah Bakewell'in bir sonraki kitabında hangi felsefi/düşünce akımını ele alacağını merakla bekliyorum.