·272 syf.····Okunma: 26 Haziran 2025 21:40 Hani böyle yorgun bir gün geçirmişsinizdir eve gelir ayaklarınızı uzatır sere serpe yatarsınız, o sırada eliniz televizyon kumandasına gider ve rastgele bir kanalda bir eğlence programı denk gelir siz de arkada ses olsun diye öylece kendinizi bırakırsınız ya işte bu kitabın tam da öyle bir havası var !
Edebi bir dil, kişisel gelişime katkı, gelecek nesillere aktarırlacak kadar muhteşem bir kurgu bekliyorsanız okumaya niyetlenmeyiniz. Fakat kafam dağılsın, okurken beni eğlendirsin ve öylesine bir kitap okuyayım sonra da kenara bırakayım derseniz tam da ağzınıza layık. Dili çok sade çok akıcı çok kolay okunuyor.
Konusunda bir hayli ilginç. Hikaye anlatıcısı ve baş karakter Lillian bir gün çocukluk arkadaşı Madison’dan bir mektup alır. Mektubunda Madison Lillian’dan üvey ikiz çocukları Bessie ve Roland’a bakıcılık yapmasını ister. Ancak bu ikizlerin çok sıra dışı bir özelliği vardır:Sinirlendiklerinde, endişe ettikleri ve korktuklarından bedenleri alev alır! Kendilerine zarar vermeseler de çevrelerine de zarar verebilirler. Lillian başta bu duruma nasıl uyum sağlayacağını bilemez ama zamanla ikizlerle arasında güçlü bir bağ kurulur.
Hikayede fantastik ögeler yer alır lakin fantastik bir kurgu diyemeyiz. Yine içerisinde küfür,argo gibi +18 ögelerin yer aldığı uyarısını yapmak da boynumun borcudur. Kitabın formülünü ‘Mizahi dil+farklı konu = Eğlenceli vakit geçirmiş ve rahatlamış bir beyin’ olarak verebiliriz.
Her zaman tekrar ettiğim gibi “İnsanlar kitapları değil,kitaplar insanları seçer.” Dilerim ki bu kitap tarafından seçilir ve kulağınıza ‘iyi okumalar’ diye fısıldamasına izin verirsiniz.