Merhabalar Efendim
Sizlere keyifle okuduğum #nehrinbildikleri kitabının yorumu ile geldim.
Arjantin de yaşayan 18 yaşındaki İnez, yılın yarısını kendinden uzakta, Mısır'da, geçiren ebeveynlerinin ölüm haberinin yazdığı bir mektup alır. Bu ölüm ona hiç mantıklı gelmez ve mektubu kendisine gönden dayısını bulmak için gemiye atlayarak Arjantin'den Mısır'a tek başına gider. Fakat kendini büyük bir heyecanla karşılayacağını beklediği dayısı, onu geldiği gibi Arjantin'e geri göndermek ister. Ailesinin şüpheli ölümünün arkasında olan sırrı çözmek isteyen İnez, dayısının bütün ısrarlarına rağmen onun yanında kalmak için her şeyi yapacak ve bu gizemi çözecektir. Bu olaylar esnasında ise ortaya çıkan sırlar ve bunların getirdiği gizemler ile kendini geri dönülmez bir yolda bulur. Doğru bildiği her şey aslında doğru mudur?
Nehrin Bildikleri, Mısır'da geçen okuduğum ilk kitap. Böyle farklı coğrafyalarda geçen kitapları okumayı ve oraları tanımayı seviyorum. Bu kitap ise slow başlayıp slow devam eden ama son 150 sayfasında hızlanıp hangi ara bitirdiğinizi anlayamadığınız bir kitaptı. Mısır Mitolojisi, sihirler, büyüklerle dolu tarihi bir evren okuyorsunuz. Inez dayısının yanında kalmaya ne kadar ısrarcı olsa da dayısı onu bir an önce göndermeye hevesliydi. Ve pek tabii dayısının ortağı Whit de. Ama İnez'in son derece cesur ve kararlıydı. Kitap boyunca ona çok üzüldüm. Kendini bırakıp gezmeyi tercih eden bir ailesi ve ailesi öldükten sonra ona saygı bile duymayan bir dayısı vardı. İstediğin sadece arkada bırakılmamaktı. Whit'e sinir olsam da onun İnez'e gösterdiği ilgiyi ve aralarındaki ilişkiyi çok sevdim. Atışmaları, birbirlerine laf sokmaları çok eğlenceliydi. Onlari biraz daha ağırlıklı okumayı isterdim.
Kitabın sonlarına doğru ise yaşadığım ters köşeden ağzım açık kaldı ve kalbim çok kırıldı. Bu kızımız daha ne kadar acı yaşayacak diye yazara kızdım. Ama o zamanda bile Whit'in ona olan desteği.. çok tatlılardı.
Bir an önce 2. Kitabı okumak istiyorum.
Ben kitabı severek okudum. Sizin de konusu ve Trope'ları ile ilginizi çektiyse mutlaka bir şans verin derim.