Çengi - Ahmet Mithat Efendi
Türü: Öykü
Sayfa Sayısı: 176
Yayınevi: @kızılpanda
#kitapyorumum
Yazardan okuduğum ilk kitap olan bu eser de anlatım sade ve akıcıydı.
Eseri ilk başta birbirinden bağımsız öykülerden oluşuyor sanmıştım. Ama son okuduğum iki kısımda aslında birbirileriyle bağlantılı olduğunu anladım.
Yazar, eserini sade bir Türkçe ile kaleme almış. Okunma kolaylığı sağlıyor. Yalnızca bazı noktalarda konu akışı kesilerek yazarın direkt olarak bir konu üzerindeki duygu ve düşüncelerini okuyorduk. Çoğu noktada bu durum akışı bozuyordu.
Okuyacaklara şimdiden Afiyet Olsun
#alıntı
“Çocuğu insan denilen ölülerin ilk tabutu olan beşiğe, annesini de ölü denilen canlıların son beşiği olan tabuta koydular. “
“Hayat varsa o da ölümden sonra insanoğlunun hatırasında sonsuza değin saklı kalmaktadır.”
#konusu
Daniş Çelebi annesinin efsunculukla uğraşması neticesinde aklını yetirmiş bir mensuptur. Caner Bey ise kanlılarından kurtulmak için hayatını bir eve hapsetmiştir.
Her ikisinin de evlatlarının kaderi Çengi ustası bir kadın vasıtasıyla birbirine bağlanmıştır. Peri diğer adıyla Sümbül vasıtasıyla kirli bir oyun kurulmuştur. Çeşitli hileler neticesinde Cemal ve Melek Çengi Sümbül’ün elinde oyuncak olmuşlardır.