"büyülü mektuplara veda."
2025 43. kitabı
"- dikkat spoiler çıkabilir! -" öncelikle ilk kitaptan itibaren her bir ayrıntısına aşık olduğum, iris ve roman'ı okurken eriyip bittiğim ve bu büyülü dünyaya veda ettiğimiz için çok ama çok üzgünüm. ikinci kitabımız her şeyiyle mükemmeldi. o savaş sahneleri ve büyülü dünyaya ait olan her detay okurken o kadar çok heyecanlandırdı ki beni kendimden geçtim. kitabın büyülü dünyasına ait mitlerin kendine has bir havası ve okurken onların bile kendisine çeken havası vardı. kitap her şeyiyle mükemmeldi sadece beni üzen kısmı iris ve roman'a doyamamamız olduğunu düşünüyorum. onların bir araya gelmesini o kadar uzun süre bekledim ki sahnelerine doyamadım. üstüne bir de bazı sahnelerin üzerinden çok hızlı bir geçiş oldu gibi geldi o yüzden sadece bir puan kırmış olabilirim. onun dışında HER ŞEYİYLE OLAĞANÜSTÜ bir evren, olağanüstü bir kitaptı benim için. sevgili yazarımıza sormak istediğim küçücük bir soru olacak. NEDEN REBECCA NEDEN FOREST'I ÖLDÜRDÜN NEDEN? demek istiyorum. bazı sayfaları yüreğim ağzımda okudum. özellikle iris ve roman'a bir şey olacak diye bir ara ara vermem gerekti. üstüne tam kendime "tamam onlara bir şey olmayacak, sakin ol" diye söylenirken birden forest'ın ölmesi içimi acıttı diyebilirim. iris'e yazdığı mektubu okurken gözlerimin dolması ve tam anlamıyla forest'a veda etmemiz gerçeğiyle yüzleşmem daha da ağlattı diyebilirim. son olarak iris ve roman'ı son sahnelerinde hayallerindeki gibi okumak içime bir anlamda su serpti. keşke onların mutluluğunu daha çok okuyabilseydik. keegan ve marigal'a ne olduğunu, tobias ve ailesi ve daha bir çok detayı daha uzun okumak isterdim. uzun lafın kısası bu mükemmel evreni asla unutmayacağım, kalbimde iris ve roman küçük evlerinde daktilolarının başında birbirleriyle atışırken kahvesini yudumlayan roman ile çayına süt ve bal ekleyen iris'i unutmak ne mümkün. ve sen forest, kardeşini her zaman koruyan en güzel abilerden biri olarak kalacaksın ve ona her küçük çiçek dediğinde kalbimi ısıttığın gibi benim de kalbimi ısıtan bir karakter kalacaksın.
Sonsuz YeminlerRebecca Ross · Olimpos Yayınları · 2025558 okunma