Bu kitabın konusunu falan herşeyi kenara bırakırsak nasıl yazıldığını bile ayrı bir şey bence.
Hikayelerin özelliklede bazıları bende derin bir yara açtı. Bu kitap bence acı, kan ve sihir kokuyor. Hiç bir karakterin başından normal olaylar değil daha önce eşi benzeri bulunmamış büyülü olaylar geçiyor.
Yazarın kelime seçimleri bence çok güzeldi ben her hikayenin ucunun açık bırakıldığı ve eğer istenseydi devam ettirilebilirdi diye düşünüyorum ama ben bu belirsizliği sevdim ufuktaki bir gemiyi izlemek gibi hiç bir şey tam değildir, boşlukları "sen" doldurursun.
Bir de açık konuşmak gerekirse kitabı okumayı bitirdiğimde aklımda yer edinen hikayelerden çok bana hissettirdikleri oldu. Karakterlerin çoğunun ismini hatırlamıyorum ama nasıl hissettiklerini berrak bir su gibi biliyorum. Çoğu kişininde bu hikayeleri unutacağını biliyorum çünkü bazı hikayeler unutulmaya mahkumdur. Karakterler ise ne yaparlarsa yapsınlar terk edilirler..
Uzun lafın kısası harikulade bir kitap. Alın, okuyun, okutturun. D. N. ArcheronUnutulmuş Büyüler ve Terk Edilmiş ÖykülerD. N. Archeron