2025 49. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2025 13:47
Carmen* En başta bunu yazma sebebim, kitap, yazar & arkadaşının bu şarkıyı dinlerken gördükleri çingene kızıyla başlamasından kaynaklı. Carmen öyle güzel çalınır ki herkesi tesiri altında bırakır. İrfan, çingene müziğine benzeyen bir şarkı bestesi yapmak istemektedir, obaya giderek çingene yaşamını, kültürünü, zevkini, eğlencesini anlamak sık sık yanlarına gider. Tabi birçok şey öğrenirken Nazlı adında bir kıza da hep gözü takılır. Derken bir gün gittiğinde Nazlı artık yoktur, peki neden? Aygır Fatma'da olduğu gibi bu kitabında da gözlemlediği, işittiği dili tamamen aktarmaya çalışmış yazar, bu açıdan oldukça gerçekçi sadece ara ara burada ne demek istiyor ki diye anlamak için es verdiğim oldu. Kerizci* vb gibi argo kelimeler de az değildi ama alttaki açıklamalar kafi geliyordu. Öğretici, merak uyandırıcı, kısım kısım hüzünlü bu eseri sevdim, Türk Edebiyatı'nı yeni yeni okuyorsanız biraz erteleyin ama sonra kesin okuyun -.- Ah son olarak kitabın arkasında bulunan gerçek fotoğraflar çok güzeldi, tam bir nostalji
ÇingenelerOsman Cemal Kaygılı · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022551 okunma