2018 7. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2018 20:17
Tolstoy'a gizli bir hayranlık beslemeye başladım. Dostoyevski'ye kıyasla daha sıcak betimlemeleri,soğuk bir kış gecesinde sobanın dibinde kitap okumak kadar ısıttı beni. Konuları bellidir Tolstoy'un:
Üç ÖlümLev Tolstoy · İş Bankası Kültür Yayınları · 20247,8bin okunma
Işte birinci Tolstoy vs Dostoyevski savaşları başlıyor :) çok yakında bir de dostoyevski etkinliği başlatırsak süper olacak .. Emeğine sağlık :)
Önceki 2 yanıtı göster
Hadi bakalım,bir Tolstoy'un ki bitsin de :)
1 yanıtı göster
Elinize sağlık Mustafa Bey, güzel bir inceleme olmuş. Dostoyevski'ye söz hakkı doğmuş ama:)) Genellemelerden hoşlanmam (?) ama Tolstoy sevenler daha çok; şöyle sağlam, eksiksiz dört dörtlük , bir romandan hoşlananlar, hayatın karmaşasından, stresinden uzaklaşmak için tam da sizin dediğiniz gibi sıcak bir soba arayanlar arasından çıkıyor gibi geliyor bana. Dostoyevski'yi ise rahatsız olmak, bir şeyleri sorgulamak ya da kitapta da olsa bir şeyler yaşamak içn okuyoruz (Birinci tekil şahıs:) Belki biraz bol keseden sallıyorum ama Tolstoy tatlı bir rüyaya götürürken bizi, Dostoyevski sarsarak uyandırıyor. Ben bu yüzden ikincisini tercih ediyorum diyerek, fazla da üstelemeden konuyu kapatıyorum. Teşekkürler tekrar.
Önceki 1 yanıtı göster
Teşekkürler çok, hengame de hengameydi tam :) Çok okumadığım için Tolstoy'u (Hep itici geldi nedense) işte bir iki kitabına ve sitedeki incelemelere göre yorumlayabildim, o yüzden yüzde yüz subjektif bir tarif oldu. Kusura bakmayın.
1 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu yorum görüntülenemiyor
Bugün arkadaşlarımla tam olarak bu konuyu tartıştık. Rus edebiyatı denildiğinde tereddüt etmeden Dostoyevski diyen ben, Tolstoy’un insani kavramları olabildiğine insanca ve en samimi haliyle anlattığını savunan arkadaşlarım. Tolstoy’un sadece iki kitabını okumuş biri olarak, İnsan Ne ile Yaşar kitabını sipariş ettim ve bitirdiğimde bu konu hakkında tekrar konuşmak isterim.
Pek Tolstoy okumamış olduğumdan dolayıdır ki Dostoyevski'deki gibi soğuk samimiyeti bekliyordum.Şaşırdım diyebilirim. Romanlarına daha geçiş yapmadım,tüm öykülerini okumayı düşünüyorum. Okuduğunuz vakit tekrar konuşalım.Ben de tekrar okumayı düşünüyorum. Teşekkür ederim. :)