·300 syf.····Okunma: 29 Haziran 2025 23:25 Yazardan okuduğum ilk kitap ve #basakile1001okuyoruz kitap klübünün kitabı idi. Bugün telegram üzerinden toplantısı yapılırken kalan son 50 sayfamı da okudum. Maalesef kitap benim için güzel değildi. Bir türlü kitap ile bağlantı kuramadım hatta o kadar sıkıldım ki araya başka bir kitap bile aldım okudum. Anlatım tarzı güzel değildi bir çok metafor vardı ama neyi ifade ettiğini bile anlamadım. Neyse yalnız değilmişim
Kitap Smart ailesinin 2003 yaz tatiliyle başlayıp, tatil boyunca neler yaptıklarını ve tatil yaparlarken gizemli bir şekilde tatillerine dahil olan Amber ve Amber'in ailenin sınırlarını çiğneyip geçmesini ve tatil dönüşü hiç beklemedikleri bir olay ile karşılaşmalarını okuyoruz.
Kitapta tek sevdiğim taraf karakter analizleri çok güzel yapılmış. Ama konu aktarımı dağınık olmuş. Belki kitabı zor yapan da bu anlatım dağınıklığı idi.
Çapkın bir koca olan Michael, Eve ve Eve'nin ilk evliliğinden olma çocukları Astrid ve Magnus ile tatil yaparlarken arabası bozulan Amber bu aileye dahil oluyor ama sanki evin en büyük asi kızı gibi ya da eve gelen ikinci bir yenge gibiydi. Çocuklar üzerinde olumlu bir etki bırakırken Smart ailesinin dengesi bozuluyor. Ve aniden hiç olmamış dahil olmamış gibi ortadan kalkıyor. Nereye gitti niye geldi niye gitti havada kalıyor açiklama yok.
Kısacası grup kitabı olmasa yarım bırakacağım bir kitap olurdu. Okumak isteyenlere iyi okumalar dilerim.