2025 49. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2025 19:07
Victoria Williamson'dan "Kelebek Zihinli Çocuk": Hayal Gücünün ve Empatinin Dokunaklı Öyküsü Victoria Williamson'ın kaleme aldığı Kelebek Zihinli Çocuk (The Boy Who Grew Dragons), okuduğumda beni derinden etkileyen ve her satırını büyük bir keyifle sindirdiğim bir kitap oldu. Kitap, sadece bir hikaye anlatmakla kalmıyor, aynı zamanda okuyucuya hayal gücünün sınırsızlığını, farklılıklara saygıyı ve empati kurmanın önemini nazikçe fısıldıyor. Hikayenin ana karakterinin iç dünyasına girmek, özellikle de onun bakış açısından olayları deneyimlemek oldukça sürükleyiciydi. Yazar, karakterin yaşadığı zorlukları ve başa çıkma yöntemlerini o kadar gerçekçi bir dille aktarmış ki, kendimi çoğu zaman onun yerine koyarken buldum. Kitap, gerçeklikle hayal dünyası arasındaki ince çizgiyi başarıyla işleyerek, hayal gücünün bir kaçış değil, aynı zamanda bir güç kaynağı olabileceğini gösteriyor. Kitapta beni en çok etkileyen noktalardan biri de, farklılıkların aslında ne kadar değerli olabileceği mesajıydı. Toplumun normlarına uymayan, belki de "farklı" görülen bireylerin de kendi içlerinde ne kadar zengin bir dünya taşıdıklarını ve bu farklılıkların onları eşsiz kıldığını çok güzel bir şekilde ortaya koyuyor. Williamson, karakterleri aracılığıyla önyargıları yıkmaya ve herkesi olduğu gibi kabul etmeye teşvik ediyor. "Kelebek Zihinli Çocuk", sadece çocuklara değil, her yaştan okuyucuya hitap eden evrensel bir mesaja sahip. Kitabı bitirdiğimde içimde sıcak, umut dolu bir his uyandı. Yazarın seçtiği dilin akıcılığı ve olay örgüsünün sürükleyiciliği sayesinde sayfalar su gibi aktı ve kitabın sonuna geldiğimde hem hüzünlendim hem de ilham aldım. Hayal gücünün gücüne, dostluğa ve birbirimize karşı daha anlayışlı olmaya dair bu güzel hikayeyi kesinlikle tavsiye ederim.
Kelebek Zihinli ÇocukVictoria Williamson · Timaş Yayınları · 20241,832 okunma