···Okunma: 26 Haziran 2025 03:05 Jose Antonio Jauregui
İnsanlar Sanık Sandalyesinde
Haziran ayının son kitabını da okuyup bitirdim ilginç bir kitap bu kez insan susuyor hayvanlar dile geliyor ve bizlerin elinden neler cektiklerini bir bir anlatiyorlar. Sonunda ceza bile veriyorlar ama ne olduğunu söylemem okuyup öğrenin derim .
[[[[[[[[[[[]]]]]]]]]]]]
Düşünün, bir sabah uyaniyorsunuz ve bir bakiyorsunuz ki etrafınız binbir çeşit hayvanla çevrili , Yılan , köpek , baykuş, tavuk , domuz , fare ,fil, sivrisinek, maymun, serçe ve digerleri . İnsanligin hayvanlara yaptığı eziyetler yüzünden yargilaniyorsunuz ... Kendinizi savunamayacak kadar aciz durumdasınız. Suç sadece davranislar değil , hayvanlara yöneltilen sözler, deyimler ( arı gibi çalışkan , domuz gibi pis boğaz, kuş beyinli vs) , soylarını tüketmek , yurtlarindan men etmek , bilim adına yapılan deneyler ve en kötüsü de canlarını bedenlerinden almak.
Tavukların kuluçkaya yatacakken altlarından yumurtasını almak , protein yönünden zengin diye doktorlarin et yiyin demesi, bir ineğin sütü yetmezmiş gibi etini , derini alıp acımasızca tüketmek . Bu suç silsilesi uzayıp gidiyor.
Yargıç bir Baykuş olan Solomon kürsüden tanıkları bir bir çağırıp suclamalari dinliyor ,
Philos adındaki köpek ise insanın avukatı
sanık ise yani insan sadece dinlemekle yetiniyor suçlamaları. Savcı ise bir Kobra yılanı ismi Kali .
Haydi buyrun savunun kendinizi ; nasıl savunacaksiniz kendinizi , insanlığı ve cezamiz ne olacak Hiç mi iyi davranmiyoruz hayvanlara
Mahkemedeki sanığın bir adı yok kitapta yazar sanki okuyucuya sesleniyor gibi. Kitap bittiği zaman bilmeden yada kasıtlı olarak neler neler yapiyor muşuz bu savunmasiz canlılara diyeceksiniz Okuyanlar bilir Hayvan çiftliği kitabını anımsattı bana güzeldi herkesin okunmasi gereken bir kitap bence.