2025 86. kitabı
TİTANİK’İN ŞANSI ~ STACEY LEE İçerik; ️Dönem kurgusu ️Bir Titanik hikayesi ️Çinli akrobat ikiz kardeşler ️Kaçak yolculuk ️Güçlü kadın karakterler ️Sınıfsal farklılıklar ️Aşk, ırkçılık, hırs, bağlar ️Ödüllü kitap ️334 sayfa Selam…Bugün beni mest eden bir kitapla geldim.Hepimiz Titanik faciasını biliyoruzdur.Özellikle filmini izlemeyen yoktur.Tarihin en büyük gemi faciasını bu kez Çinli bir kızın gözünden okumaya var mısınız? Valora Luck annesinin ölümünden sonra evden ayrılan ikiz kardeşi James’i çok özlüyordur.Kendilerine akrobasi öğreten babaları da vefat edince tekrar bir aile olmanın zamanı geldiğine inanan Valora,James’in ilk seferine çıkacak olan Titanic’in kazan dairesinde çalışacağını öğrenir.Yanında çalıştığı zengin Bayan Sloane Amerika’da ki kardeşine gitmek için Volara ve kendi için bu gemiden bilet alır.Ama Bayan Sloana bir hafta önce vefat eder.Valora kararlıdır.O gemiye binip kardeşini bulmalıdır.Fakat Amerika ülkeye Çinlilerin girişini yasaklamıştır.Bileti olduğu halde kaçak olarak gemiye binen Valora yanında Bayan Sloane’nin kıymetli valiziyle en lüks kamaraya yerleşmenin bir yolunu bulur.Kendini yas tutan bir dul olarak tanıtıp siyah peçeli şapkaların ardına saklanır.Ama ondan şüphelenmeye başlayanlar vardır.Hemen James’i bulmalı şuan gemide bulunan ve Amerika’ya giriş bileti olarak gördüğü dünyanın en ünlü sirkinin sahibine yetenekli birer aktobat olduklarını gostermelilerdir.Fakat hesaplayamadığı bir şey vardır.James o eski ikiz kardeşi değildir.Üstelik James’in arkadaşı Bo’ya karşı hissettiği duygular bir yıldız gibi gökyüzünde parlarken Titanik kaçınılmaz sonuna doğru hızlıca gidiyordur.Bu trajedide Valora ve tanıştığı insanlardan hangileri hayatta kalacaktır? Soluksuz okuduğum,muhteşem bir kitaptı.Okurken filmden sahneler gözümde canlandı.Karakteler,kurgu,verilen alt mesajlar çok iyiydi.Sonuyla hüzne boğuldumAma kapağının orijinal yada orijinale yakın retro bir tarzda olmasını isterdim.Kitap geçmiş,kapağı günümüz tarzı olmuş.Bu detay harici çok sevdiğim ve benden tam not alan bir kitaptı. Mutlaka listenize ekleyin.Çok seveceksiniz Okuma listemin 1569.kitabı… Yabancı Yayınları @staceyleeauthor #titanikinşansı
Titanik’in ŞansıStacey Lee · Yabancı Yayınları · 20259 okunma