2025 46. kitabı
Okunma: 01 Temmuz 2025 18:26
Merhabalar,bugün size bir roman ile geldim Kitap farklı bir kurguydu bana göre buna benzer bir kurgu çok fazla okumadım açıkcası. Yazarın kalemi oldukça sade ve akicı.Bana göre tek sorun olaylar bir o kadar hizlı bir o kadar yavaştı örnek vermem gerekirse sona doğru Kitap Çok heyecanliydi ama olaylar yavas gelişti bu benim şahsi fikrim. Ben genel olarak kitabı sevdim. Olay Örgüsü Beni sıkmadan akıp gitti.. Olay örgüsünden bahsetmem gerekirse Ana karakterimiz olan ilter Moskovadan istanbula gelir. Çocukken yasadığı bir çok olay onun hep yakasındadır asıl amacı geçmişini bir kenara birakıp yeni sayfa açmak ister. Kendini köhne bir otelde bulan ilter yolu Feride ile denk düşer (feride gerçekten sağlam harcandı) Feride ilterin zor döneminde ona sahip çıkan ona destek olan onu ailesinin bir parçası görüp aşık olan bir kadındır. Feride ile İlterin aralarındaki ilişki hem ihtiyaç hemde biraz ilgiyi kapsıyor. Belli bir zaman sonra lüks bir otele is başvurusu yapan İlter oradan dönüş alır. Zaten her sey otelde farklı bir boyuta taşınir. Bu otel de olan biten her sey gizemden ibarettir. Personel şefi ile ilterin annesi Solome Katipzade'nin fotoğrafı Rüstemin odasında ne işi var ? Bu zamansız tesadüfler olayı çok farklı bir boyuta taşır. Bunlar olurken Ana karakterimiz ilter birde Eylüle aşık olmuştur aynı köhne otele denk düsüp tesadüf eseri bir karşılaşma ile Bu aşkın sonu nereye varacak? ilterin içsel sorunları , kendi içinde çatışması, ailesine hissettiği duygular yoğun bir sekilde işlenmiş. Zaman kavramı çok derin bir şekilde yansıtmış yazarımız. Ayrica her karakterin kendine has bir özelliği var yani klasik tiplemeler değil bu benim için çok önemli detaydı. Okumanızı öneririm:)
Aydınlat Benim KuşkularımıAhmet Hamdi Çınar · 24 Yayınları · 202510 okunma