Kitap tanıtım yazısında Açlık Oyunları ve Squid Game benzeri bir distopya olduğundan bahsedilince fazla incelemeden hemen almıştım. Distopya okumayı çok sevdiğimden bu kitabı da fazlasıyla merak ettim. Squid Game’den pek bir esinti bulamasam da Açlık Oyunları’na benzer denebilecek bir distopyaydı kurulan evren.
Kitapta yaratılan dünyada her yerde sadece kış mevsimi yaşanıyor ve bu kış mevsimi sürekli dondurucu soğuklarla geçiyor. Dünyada bir tek Kar Küresi denilen bir bölgede yaşam normal sıcaklıklarda sürüyor. Kar Küresi dışındaki insanlar çalışarak bu bölgeye elektrik sağlıyor. Kar Küresi içinde yaşayanların hayatları ise 7/24 bir televizyon programı olarak yayınlanıyor ve kürenin dışındaki insanların tek eğlencesi de bu oluyor.
Chobahm isimli ana karakterimiz bir gün bu kar küresinde yönetmen olma hayali kuruyor. Ayrıca Chobahm televizyondaki meşhur Haeri’ye ikizi kadar benzemektedir. Bu benzerlik ise bir gün Chobahm’ın hayatını tamamen değiştirecektir.
Ben kitabı oldukça sevdim. Merak uyandırıcı bir konusu vardı. Yaratılan dünya güzel kurgulanmıştı ve anlatım akıcıydı. Bu arada tek kitap değil bir serinin ilk kitabı. Distopya sevenler için şans verilmesi gereken bir kitap.