Rana

@Synrana
2025 28. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2025 22:51
Bu kitaba hislerim ve düşüncelerim çok çelişiyor. Öncelikle kitabın fırtınalar imparatorluğu ile aynı zamanda geçtiğini ve Chaol üzerinden anlatıldığını söyleyim. Ben çapraz okuma yaptım ve kesinlikle öyle yapmanızı öneririm çünkü beşinci kitaptan sonra bu kitabı okumak bence insana zor gelir. Şafak kulesinin ilk Chaol'un kitabı olduğunu öğrendiğimde ya dedim ki Chaol ne yapıyor da bu kadar ayrı bir kitabı var, demek ki ya savaş için kitaptaki dünya için önemli şeyler yapıyor ya da saf değiştiriyor ters köşe oluyoruz falan da böyle ayrı bir kitap okuyoruz diye düşünüp heyecanlanmıştım. Arkadaşlar hiçbir şey yapmıyor. Önceki kitaba yorumumda bahsettiğim gibi daha okumamız gereken başka detaylar ve karakter olduğunu düşünüyorum bütün kitap neden Chaol'un iyileşme sürecinin tüm detaylarını okuyoruz ki biz ne gerek var? Ya da Yrene ve Chaol aşkını tam olarak ana karakterler gibi tam olarak 700 sayfalık slow burn aşk kitabı gibi neden okuyoruz? Ki ben Chaol'u cidden çok seviyorum sevmeyen bir sürü insan var siz nasıl okudunuz bu kitabı? Yine de kitap kendini bir şekilde okutuyor önemli olaylar da yoktu diyemem ama bunlar keşke fırtına imparatorluğuna 250-300 sayfa olarak eklenseydi. Belki o bile çok. Yine olayları anlardık yine tüm duygular bize geçerdi diye düşünüyorum. Chaol'un yanı sıra Yrene'i de sevdim ama Chaol'a çok üzülüyorum tüm seri boyunca. Kitabı da iyileşecek mi diye çok merak ederek okudum. Chaol'a yine üzülüyorum ama en azından artık yalnız değil. Kitabın sonundaki olaylarda yine nabız yüksekti ve etkileyiciydi. Bu valglerden nasıl kurtulacaklar acaba kayıplar olacak mı korkarak merak ediyorum.
Şafak KulesiSarah J. Maas · Dex Kitap · 20191,504 okunma