2025 2. kitabı
Kitap, kahramanımız çapkın Necdet'in bir sürü kalbe uğrayıp hiç birinde yer edinmek istememesine dair hikayelerle başlıyor, geçerken öyle mi yoksa karakterimizin narsistliğinden abartarak anlattığı hikayeler mi bunlar bilinmez. Sonrasında ise tüm o kırık kalplerin acısını fazlasıyla çekeceği Meliha ile karşılaşıyor. Melihaya kitap boyunca hem çok kızdım hem de benim için en gerçek karakterdi kendisi. Aşkı, tutkusu ve hırsı için diğer kadın karakterlerinin sessizliği içinde gerekse söyledikleri gerekse yaptıkları ile hayli dikkatimi çekti. Vee.. Necdet'e gelecek olursam, kendisine "zavallı" sıfatını uygun bulan da yine kendisiydi sadece. Aşkı ve arkadaşlığı arasında kalıp bu denli acı çekmeye gerek var mıydı, üstelik sonunda kendisi dahil 3 kişinin hayatına mal oldu.. En anlamlandıramadığım karakter ise sözü edilen arkadaş İbrahim Sevkiyi kitap boyunca bir kere bile anlamadım, her şeyi bu kadar farkına varıp bu kadar kulaklarını sonuna kadar tıkaması, görmezden gelmesi hayli enteresandı benim için. Genel olarak kitap gayet akıcı ve anlaşılır bir kitaptı. Üzerimde yoğun bir tesiri olmadı ama bir şans verilmesi gerektiğini de düşünüyorum.
Zavallı NecdetSafvet Nezihi · İthaki Yayınları · 20215,2bin okunma