Puan vermedi·264 syf.··Beğendi
· Merhaba kitap severler;
Size öyle lezzetli tadı damağınızda kalacak felsefeyle harmanlanan bir kitapla geldim.
Yazarın, donanımı kalemine yansıdığını, olay ve kurgusunda bir bütünlük sağlayarak geçmiş ve günümüze ışık tutarak zaman kavramında bir eksiklik yaşamadım.
Her satırda bambu sapı gibi aidiyet duygusunu, dönemin siyasi zamanlarda inandığı doğrudan şaşmamayı, toplumsal mesajları, okuma ve yazmanın önemini, o kocaman yalnızlık boşlukla nasıl edildiğine hakim olurken diğer yandan içsel yolculuğa çıkıp sorgulamaktan kendinizi alamayacaksınız.
Ali Rıza, idealist bir öğretmendir. Henüz küçük yaşta önce yetim kalır. Sonra da güçlü ve tamamen annesinin öğretileri, öğüt leriyle büyürken, okusun diye öğretmenine emanet edilir. Ardından da annesini kaybeder. Yazma yeteneği sayesinde önce dergiler de kısa kısa hikayeler yazar. Meslek hayatı boyunca yaşadığı zorlukların yanı sıra, Devletin açtığı soruşturmadan sürgüne gider. Sürgünde eski okul arkadaşı Serap'la yolları keşisir ve akıl almaz sohbetleriyle zirveye taşıyacak bir okuma öneri bırakıyorum.