2025 10. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2025 10:20
Klune; çok sevimli ve eğlenceli bir kitapla sonuna kadar yüreğinizi kanırta kanırta delmeyi başarıyor. Gülümseyerek söyleyince her şeyi söyleyebileceğini ve düşüncesinin büyük oranda kabul göreceğini düşünen insanlar olur ya iddia ediyorum kendisi tam olarak böyle biri Kitapta bahsi geçen duygular, fikirler ve inançlar içinde bilmediğimiz hiçbir şey yok. Ama unuttuğumuz, görmezden geldiğimiz ve hatta görmekten korktuğumuz çok şey var. Okuyanlar daha iyi anlayacaktır ki kabul görmeyen her ne varsa kitabın başında bunları okurken aynı rahatsızlığı hissetmiş olmam, kitabın sonunda hislerimin tam tersi yönde olması ve baştaki rahatsızlığımdam dolayı biraz da utanmamla birlikte yazarın okuyucu üstünde hedeflediği her amaca benim nezdimde ulaştığını rahatlıkla söyleyebilirim. Farklılıklara olan tahammülsüzlüğümüzü, güzellik kalıplarımızı, iyi-kötü anlayaşımızı yüzümüze tokat gibi çarpan ama bunu fantastik bir kurgunun içinde mizahi diyaloglarla ve aklımızda yer edecek karakterler ile zengileştirerek yaptığı için kitabı çok severek okudum. Sonunda gerek var mıydı dediğim bir olay da bile aslında vermek istediği bir mesaj olduğunu anlayıp yine şaşırdım Ee neymiş bunun konusu diyenler için de hemen yazıp gidiyorum. Ana karakterimiz Linus; Büyülü Gençlerden Sorumlu İdari Birim'de Sosyal Hizmet Görevlisi olarak çalışıyor. Ve bir gün aşırı gizli bir görevle Marysas adasındaki yetimhaneyi denetlemesi için gönderiliyor. Linus'ın işinde sorgulamadan kabul ettiği kurallar silsilesi dolayısıyla buradaki çocukların "bambaşka" olması işini epey bir zorlaştırıyor. Artık ne söylesem fazla olurmuş gibi, bence arka kapağını bile okumadan başlayın gitsin
Gök Mavisi Denizdeki EvTJ Klune · İthaki Yayınları · 2023367 okunma