2025 8. kitabı
Öyle güzel bir Davaya şahitlik ettik ki hala etkisinden çıkamadığımı söyleyebilirim. Bu Maçkalı Kadir Agâh Varol ve Gülfem Leyla Gökalp’in Gönül Davasıydı. O kadar zorluklar çektiler ki en çokta ayrı kalmakla sınandı bu iki yürek. “Gülfem şımarık sevgilim neden bu kadar büyüdün sen? Bizim canımız yanmasın diye kendini ateşe atacak kadar niye büyüdün sen?” Gülfem Leyla öyle bir karakter ki sevdikleri için her şeyi göze alır yeterki onlar mutlu olsun, yaşasın. Güçlü bir kadın, güzel bir anne ve ilk gün ki kadar Kadir’ine aşık Gülfem Leyla Varol. Maçkalı Kadir Agâh Varol’a diyecek tek bir kelime yok, “adamın dibi” kelimesi onun için yazılmış gibi. Karadeniz’in dalgalarını andıran gözleri ve hırçın gel gitleri olsa da Gülfem’ine aşık bir Kadir oldu daima, sevdiği için Maçkalı Agâh’ı hayatından çıkardı ve sadece sevdikleri için yaşadı. Gülfem’in yaşadıklarına rağmen güçlü duruşu ve Kadir’in Gülfem’in asla onları hiç yoktan bir sebepten terketmeyeceğine olan inancı beni en çok etkileyen olaylardan birtanesiydi ve tabiki birbirlerine olan tutkulu aşkları. içinde geçen “Seher Yeli” ayrıntıları da ayrıca heyecan vericiydi, diğer kitabımız da bu sayede belli oldu diyebiliriz. Yine bir Ümran Tan hikayesi olacak. Kitabı alıp okuduğum için o kadar mutluyum ki, Bir Gönül Davası kesinlikle sadece Kitaplığımda değil anı defterimde de yer edinen güzel bir aşk hikayesi. Gülfem ve Kadir’in Gönül Davası.
Bir Gönül DavasıÜmran Tan · Pukka Yayınları · 2024557 okunma