2025 1. kitabı
Öğretmen olan Selçuk Karaman trafik kazası sonucu sol beyninde hasar alan konuşma ve psikolojik sıkıntılar yaşayan, çeşitli sebeplerden ilaç kullanan öğrencilerine kendi geliştirdiği sağ beyin sistemini uyguladıktan sonra inanılmaz sonuçlarla karşılaşmıştır. Bu karşılaşma sonucunda sağ beyinin gizemi ile ilgili veriler toplamaya devam etmiştir. Bu sayede öğretmenlik kimliğinin yanı sıra psikoloji alanında yüksek lisans yaparak psikolojiye yönelmiştir. Bence kitabın en ilgi çekici kısmı da tam olarak burası. Kitap teorik bilgiler ya da araştırma sonuçları yerine sahadan sağ beyin eğitimi sonucu elde edilen uygulamalı örneklere yer vermesidir. Elde edilen veriler de oldukça dikkat çekicidir. Kitapta çeşitli konu başlıkları var. Bu konu başlıkları ile ilgili düşünceler açıklanırken dini ifadelere yer verilmiş. Örneğin dürtü kelimesi yerine vesvese ifadesi geçiyor. Bunu eleştiren kişilere de esprili bir bakış açısıyla "Dürtüleri kim dürtüyor" diye soruyor. Bence bu durum tamamen bakış açısı ile alakalı. Selçuk hocanın bilgileri dini bir bakış açısıyla harmanlaması bunu karşıdaki kişiye dikte ettirmek için değil inandığı bu olduğu için yer verdiği çok belli. Sağ beyinin bu kadar güçlü ve gizemli yönlerini keşfettikten sonra bunu yaratıcıya atfetmesi ile ilgili olarak ben de sağ beyinle ilgili şaşırtıcı sonuçları okurken bunun mucizesinin ancak ilahi şekilde olabileceğini derinden hissettim. Kitapta çok fazla konu başlığı var hepsinden bahsetmem zor ama benim en çok eğitimle ilgili olan kısımlar ilgimi çekti. Ülkemizde sol beyin ağırlıklı test, ödev, deneme sonucunda sağ beyin gelişiminin ne kadar geri kaldığı vurgulanıyor. Bununla ilgili olarak sistem ne kadar zor olsa da bir öğretmen olarak öğretmenlerin sağ beyin gelişimi ile ilgili bu kitap sayesinde farkındalık kazanmasını önemli buluyorum. Kitaptan bir alıntı paylaşıp inceleme yazımı bitiriyorum. " Deneme sınavları ya da merkezi sınavlarda başarı olan çocuklar el üstünde tutulurlar. Tv ve gazetelerde haber yapılırlar. Anne babaları ile röportajlar yapılır. Akademik başarısı olmayan ancak merhamet, şefkat ve güzel ahlak sahibi pırıl pırıl çocukla ise kimsenin dikkatini çekmez. Kimse onları haber yapmaz ya da anne babaları ile röportaj yapmazlar. Öğretmenin tavırları bile farklıdır. Akademik başarıya ulaşan çocuklar ödüllere boğulurken akademik başarıya ulaşamayan çocuklar arka sıralarda öksüz ve yetimdirler."
Sol Beyin Ateisttir Sağ Beyin DindardırSelçuk Karaman · 024 okunma
1 +1'leme