Kız. Canavar. Dıdımtıss!
Bolca vazgeçmeli, yarım bırakmalı kitaplar furyasından sonra severek ve merakla okuduğum Bir Karanlık Pencere'yi bitirdim.
Eveeeet, tavsiye ediyorum!
Gelelim malum yorumuma... Kitaptan kısaca bahsedersem; Ormanın Ruhu tarafından cezalandırılan sihirli bir krallıkta insanlar enfekte oldukları ve çeşitli yetenekler kazanabildikleri için öldürülüyor. Elspeth de küçük yaşlarda enfekte olmuş ancak babası komutan olmasına rağmen onu öldürmeyip teyzesinin yanına, gözlerden uzağa göndermiş.
Enfekte olduğu sırada eniştesinin evinde bulduğu Kabus kartındaki yaratığı da kendi zihnine hapsetmiş. Bu sivri dilli, laf sokan, sıçan kılıklı ancak bir o kadar da komik ve koruyucu yaratıkla on bir yıl boyunca birlikte takılıyorlar.
Bir gün ormandan eve dönerken yolunu haydutlar kesiyor ve o günden sonra Elspeth'in hayatı, Miami sokaklarında patenleriyle şekil şukul yapan neon bikinili tiplerin kıvraklığı kıvamında hareketleniyor.
Aksiyonu bol, konusu nispeten farklı bir fantastik kurgu. Kızımız birden her şeye kadir olmuyor. Aslına bakarsanız kendine ait çok bir olayı yok ve bunun da farkında. Gücünün kaynağını biliyor ve ona temkinli yaklaşıyor.
Diğer bir karakterimiz Ravyn Yew de toksik bir kişilik değil. Gayet yerinde bir bey olmuş. Onun da kendince bir olayı var ve zamanla onun da kendini açtığını görüyoruz.
Yazar hanım birden her şeyi üzerimize yıkmıyor. Olaylar ya da parçalar yavaş yavaş açıklanıyor ki bu da kitabın sürükleyici olmasının başlıca nedenlerinden biri. Ne olacak diye meraklanmaktansa "Nasıl olmuş?" sorusuna odaklanıyorsunuz ve sonra sayfaları teker teker çevirirken zevkten dört köşe oluyorsunuz.
Kitabın sonlarına doğru elbette olaylar daha da hareketleniyor. Biraz da cinsellik işin içine dahil oluyor ama olayları unutturacak kadar değil. Bence o ilişki biraz olması gerekiyormuş gibi oraya yerleştirilmiş ama ne diyebilirim ki? Neyse, öyle olsun Rachel Hanım...
Son sayfa beni yedi bitirdi diyebilirim. Şerefinden yoksun kambur farenin ne olduğunu ve ne planladığını bilmiyorum ama kesin kaliteli bir ahlakiyetsizlik düşünmüştür. O yüzden elimde ikinci kitabın bulunması büyük bir şans.
Herkese tavsiyemdir. İki Çarpık Taç'ta görüşmek üzere...