2025 78. kitabı
. . Birden fazla kitabını okuduğum son sayfaya geldiğimde iyi ki okudum dediğim yazarımın kitabı ile geldim. Bu sefer ki ismimiz Nahit Hanım. . Ben yazar sayesinde edebiyatçılarımızı tanıyor onların yaşadıklarını öğreniyorum öyle de güzel anlatıyor ki soluksuz okuyorum her kitabını. . Dönem kitaplarını zaten severim bilirsiniz 1928 den itibaren Nahit Hanım’ın en yakın arkadaşı Nermin’den dinliyoruz yaşananları. İki genç kadın Ankara’da öğretmenlik yapmak için İstanbul’dan ailelerinden uzak bilmedikleri yere giderler o dönemin zor şartlarında birlik olup her zorluğa göğüs germişler. Öyle idealist kişiler ki her ortamda mutlaka dikkat çekerler özellikle Nahit , Gazi ile bile dans etmişliği var Nahit’in güzelliği dikkat çekici olunca şairlerde ona aşık olur evlenir yine de peşini bırakmazlar ama o Halil ile evliyken Orhan’a aşık olur kendisini durduramaz. Sonrası ve sonları çok acı… . Dönemin yaşanılanları,eğitim,edebiyata,sanata önemi muntazam,o kadar bilgililer ki şu yaşadığım dönemi sorgulamadan edemedim,Hasan Ali Yücel’in yaptıkları,savaş ve sonrası… . Dolu dolu doyurucu bir okuma oldu benim için,yazarın zaten kalemini biliyorum ve seviyorum eğer siz hala tanışmadıysanız gönülden tavsiye ediyorum
Cumhuriyet Gibi Bir Kadın Nahit HanımOsman Balcıgil · Destek Yayınları · 2025831 okunma