2025 558. kitabı
KORKU RUHU KEMİRİR (AFORİZMALAR) STEFAN ZWEIG 1881-1942 arasında yaşamış Avusturyalı yazar ve gazeteci Stefan Zweig tarafından yazılan kitaplardan derlenmiş aforizmalardan oluşturulmuş güzel bir kitap. ÖRNEK ALINTILAR *** Kalp, çabucak unutmak istediği şeyleri en derinlere gömme kabiliyetine sahiptir." "Sessiz kaldığımız sürece hepimiz suçluyuzdur. *** Yeryüzünde beni sorgulamayan, bana işkence yapmayan bir insan var mıydı? Gerçekten... *** Bir kadının hisleri kelimeler olmasa da, herşey apaçık ortaya dökülmese de,her şeyi hisseder... *** İnsanlar arasında yalnız olmaktan daha kötü birşey yoktur. *** Amacı olmayan her hayat bir hatadır. *** İnsanın hayatı, ancak faydasız biri olmadığını anladığı zamanlarda biraz da olsa anlam kazanır. *** Kalp, çabucak unutmak istediği şeyleri en derinlere gömme kabiliyetine sahiptir. *** Şansızlık, insanı alıngan, acı çekmekse gaddar yapar. *** Bize bir şeyler vermeyen fakat bizden daima bir şeyler alan politik ahmaklarının cezasını çekerek harcayamayız hayatımızı;eğer huzurla ve sakinlikle çalışabileceksem,küçücük bir odaya bile razıyım. *** Aşırı meraklı, her şeyi tanımlayan ve insan sevmeyen gözlere sahip olmamak, insanları ve şeyleri ilk gördüğünde, onlara güven dolu gözlerle bakabilmek bir lütuftur. *** Kendisini hiçbir dogmaya adamayan ve hiçbir tarafın yanında durmayan özgür ve bağımsız bir ruh,dünyada kendine bir yer bulamaz. *** Duygularımızın bu bereketli çeşitliliğini,ruhsal dünyamızın bu karışıklığını bize gösteren ilk kişi Dostoyevski'dir.
Korku Ruhu KemirirStefan Zweig · Aylak Adam Yayınları · 2016709 okunma